14:12 07.06.2018

Рада назначила доктора юридических наук Владимира Василенко аудитором НАБУ

2 мин читать
Рада назначила доктора юридических наук Владимира Василенко аудитором НАБУ

Верховна Рада делегувала в комісію з аудиту Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) за 2016 рік своїм представником доктора юридичних наук Володимира Василенка.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за результатами рейтингового голосування інший претендент, партнер компанії Baker & McKenzie, громадянин США Томас Фаєрстоун набрав 208 голосів народних депутатів, тоді як В.Василенко - 276.

Після цього Верховна Рада затвердила останнього в якості аудитора НАБУ 289 голосами народних депутатів.

Як повідомлялося, 21 березня 2017 року Верховна Рада не змогла делегувати Найджела Брауна за своєю квотою до складу комісії з аудиту НАБУ (за нього проголосували 200 парламентарів за мінімально необхідних 226).

12 липня комітет Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції рекомендував на розгляд парламенту чотирьох кандидатів на посаду аудитора НАБУ. Ними стали: професор київського національного університету ім.Т.Шевченка Олександра Яновська, за яку віддали 13 голосів, адвокат з США Марта Борщ, прокурор з Іспанії Карлос Кастресана і адвокат і професор Академії адвокатури Сергій Гончаренко, за кожного з яких члени комітету віддали по 9 голосів.

13 липня народні депутати відмовилися затвердити будь-кого з цих кандидатів.

За підсумками рейтингового голосування найбільше голосів набрала кандидатура професора Київського національного університету ім.Т.Шевченка Олександри Яновської (207 - "за").

Голова Верховної Ради Андрій Парубій виніс її кандидатуру на затвердження. За призначення А.Яновської аудитором НАБУ проголосували 216 народних депутатів при 226 мінімально необхідних голосів.

7 лютого 2018 року антикорупційний комітет парламенту звернеться до спікера А.Парубія з проханням винести на голосування в сесійний зал кандидатури на посаду незалежного аудитора НАБУ Марту Борщ, Карлоса Кастресана і Сергія Гончаренка.

Пізніше стало відомо, що американський прокурор М.Борщ (Martha Boersch) зняла свою кандидатуру на посаду аудитора НАБУ. За інформацією ЗМІ, аналогічну відмову зробив професор Академії адвокатури С.Гончаренко. Таким чином, єдиним кандидатом на посаду аудитора НАБУ залишився колишній прокурор Іспанії К.Кастресана.

Однак у квітні 2018 року Комітет оголосив новий конкурс з відбору аудитора, 5 претендентів подали свої документи для участі в конкурсі.

Це партнер компанії Baker & McKenzie, громадянин США Томас Фаєрстоун, член Колегії адвокатів Ізраїлю, громадянин України з постійним місцем проживання в Ізраїлі Вадим Меламед, доктор юридичних наук Володимир Василенко, голова громадської організації "Асоціація боротьби з організованою злочинністю" Антимафія "Юрій Ліхненко, пенсіонер Валерій Небога.

ЕЩЕ ПО ТЕМЕ:

РЕКЛАМА

ПОСЛЕДНЕЕ

Столтенберг: еще не поздно для победы Украины, но союзникам необходимо ускориться

Предложение США по использованию процентов от замороженных активов РФ для Украины набирает обороты в G7

Почти две трети украинцев считают демократию лучшей системой правления, это шестой показатель среди исследуемых стран - опрос

Трамп опережает Байдена в шести из семи "колеблющихся" штатов США - опрос

Благодаря поддержке столичной громады 101 бригада уничтожила российской техники почти на 35 миллионов долларов

Зеленский поблагодарил премьер-министра Великобритании за выделение крупнейшего пакета оборонной поддержки

Посол ЕС: очень надеюсь, что в июне будет принято решение об утверждении переговорной рамки для Украины

Посол ЕС в Украине Матернова приветствует инициативу граждан Словакии по сбору средств для закупки снарядов для украинской армии

Байден призвал Сенат проголосовать за пакет помощи Украине

В договоренностях об ATACMS все точки расставлены – Зеленский после разговора с Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА