14:52 11.10.2023

Кличко вручив ордери 64 родинам

2 мин читать

Мер Києва Віталій Кличко вручив 64 родинам вимушених переселенців ордери на нові квартири, які для них придбало місто як тимчасове житло. Про це повідомляє сайт kyiv.klichko.org.

"Київ, через війну, з якою вдерлася в Україну росія, став новим домом для сотень тисяч людей із різних куточків країни. Столиця робить усе для того, щоб українці, які переїхали до Києва, жили комфортно та легше адаптувалися на новому місці. Забезпечує вимушених переселенців роботою і медичним обслуговуванням, влаштовує дітей до шкіл та садочків. І столиця вже закупила 113 квартир, сумарною вартістю майже 230 млн гривень, які надає безкоштовно вимушеним переселенцям для тимчасового проживання. Квартири є власністю територіальної громади Києва", – заявив Віталій Кличко.

Він зазначив, що з початку повномасштабного вторгнення у Києві зареєструвалися близько 281 тисячі внутрішньо переміщених осіб. Із них понад 55 тисяч – діти. А з 2014 року у столиці знайшли прихисток більше 400 тисяч переселенців, серед яких 70 тисяч - діти, близько 15 тисяч - люди з інвалідністю, а понад 66 тисяч - пенсіонери.

"Сьогодні 956 родин внутрішньо переміщених осіб у Києві потребують житла. Це багатодітні родини; сім’ї, які виховують дітей з інвалідністю; родини, де мама одна виховує дітей. А також непрацездатні особи та інші люди, які потребують особливої уваги та підтримки", - зазначив Кличко.

Раніше повідомлялося, що Київ вже спрямував понад 430 млн грн на забезпечення квартирами захисників та їхніх сімей. А загалом на підтримку військових місто витратило вже 4,8 млрд грн з початку широкомасштабного вторгнення.

ЕЩЕ ПО ТЕМЕ:

РЕКЛАМА

ПОСЛЕДНЕЕ

Уничтожена российская РЛС "Подлет" - ГУР

Войска РФ атаковали во Львовской области объекты критической инфраструктуры, жертв нет – Козицкий

Силами ПВО ночью уничтожено 21 из 34 ракет, атаковавших Украину – Воздушные силы ВСУ

За сутки на Харьковщине 1 погибший и 8 пострадавших в результате вражеских обстрелов – Синегубов

В Днепропетровской области из-за ракетных ударов и артобстрелов повреждены энергообъекты и более 10 магазинов, ранены два жителя – ОВА

Ночью атакованы 4 теплоэлектростанции с серьезным повреждением оборудования – ДТЭК

Силы обороны ликвидировали 1124 оккупанта, а также три средства ПВО противника - Генштаб

Украинская авиация за сутки атаковала 14 районов скопления сил противника - Генштаб

На фронте за сутки было 94 боестолкновения, на Авдеевском направлении ВСУ отразили 29 атак

Атакованы объекты энергетической инфраструктуры в Днепропетровской, Ивано-Франковской и Львовской областях – Минэнерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА