16:15 13.06.2022

Як використовувати календар у трейдингу?

2 хв читати

Курс валют на Міжнародному ринку форекс змінюється під впливом великої кількості факторів, серед яких ключовими є економічні новини та макроекономічні показники країн. Трейдери здійснюють торговельні операції з валютними парами. Щоб спрогнозувати рух цінового графіка, вони проводять фундаментальний аналіз за статистичними даними держав, національна валюта яких формує пару. Головним інструментом аналізу є Форекс календар.

Особливості інструменту фундаментального аналізу

Міжнародний валютний ринок щоденно відображає у своєму Економічному календарі новини про події та фактори, які можуть впливати на рух графіків ціни валютних пар:

  • політичні — вибори керівників і парламентів держав, важливі міжнародні переговори;
  • форс-мажор — війни, революції, техногенні катастрофи, природні катаклізми тощо;
  • економічні — грошово-кредитні політики країн світу, їхні макроекономічні показники, прийняті національними банками процентні ставки тощо;
  • психологічні — чутки й очікування, які можуть вплинути на курс національних валют.

Будь-які сильні коливання цінових графіків валютних пар починаються після появи новини про форс-мажор або важливі переговори держав. Тому календар форекс кожного дня публікує новини всіх країн, вказуючи таку інформацію:

  • час публікації;
  • короткий зміст події чи макроекономічні показники, оприлюднені певною державою;
  • валюта, на курс якої може вплинути новина, а також ступінь такого впливу: сильний, середній або слабкий;
  • прогнозоване, фактичне й попереднє значення волатильності — ступені коливання ціни валюти.

Фактична волатильність валюти після публікації новини може бути вищою, нижчою чи на рівні прогнозованого аналітиками значення.

Календар Форекс має вигляд таблиці, у якій вказані новини за кожен день для всіх держав. Трейдери стежать за подіями, що впливають на національні грошові одиниці з валютних пар, якими вони торгують. Вони також цікавляться подіями, які можуть спровокувати подорожчання чи здешевлення американського долара, адже це призведе до коливання курсу всіх валют.

Де знайти Економічний календар

Кожен форекс брокер намагається надавати трейдерам якнайбільше індикаторів для проведення всіх видів аналізу: фундаментального, технічного і настрою. Тому на багатьох торговельних платформах є спеціальний розділ, у якому клієнти мають безкоштовний доступ до Економічного календаря, що публікується на міжнародному валютному ринку Форекс.

Дані календаря потрібні трейдерам для проведення фундаментального аналізу, який дає можливість спрогнозувати довгострокові тенденції руху цінових графіків валютних пар. На основі зробленого прогнозу приймаються рішення про продаж або купівлю певної валюти.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА