18:02 04.10.2019

Пашинський переконаний, що спроба посадити його до в'язниці - це помста Портнова

2 хв читати
Пашинський переконаний, що спроба посадити його до в'язниці - це помста Портнова

Колишній народний депутат Сергій Пашинський вважає, що вручення йому підозри в заподіянні тяжких тілесних ушкоджень людині в Київській області є помстою колишнього заступника глави Адміністрації президента Андрія Портнова.

"Сьогодні слідчі ДБР вручили мені підозру за старою справою - "справою Хімікуса", вирішується питання про взяття мене під варту. Переконаний, що реанімація справи і спроба посадити мене у в’язницю - це помста Портнова", - написав Пашинський на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю.

За словами Пашинського, Портнов вважає його "чи не головною причиною своїх бід і обрав мішенню для помсти".

"Сьогодні Портнов знову отримав можливість впливати на правоохоронну та судову системи - фабрикувати справи, підминати під себе право й закон, переслідувати та зводити особисті рахунки. Реанімація старої справи щодо мене - це, насамперед, помста за те, що після Революції гідності йому довелося розлучитися з вкраденими активами", - вважає екс-нардеп.

Пашинський запевнив, що продовжить боротьбу за своє чесне ім'я.

Як повідомлялося, 4 жовтня ДБР повідомило екс-депутату про підозру у заподіянні поранення людині в Київській області.

У ДБР наголошують, що внаслідок цього потерпілий отримав вогнепальний осколковий перелом стегнової кістки лівої ноги. Згідно з висновком судової експертизи, завдані тілесні ушкодження є тяжкими. "Наразі вирішується питання про обрання народному депутату запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - зазначили у бюро.

Пашинський (фракція "Народний фронт) очолював комітет з питань національної безпеки та оборони у Верховній Раді VIII скликання.

Ввечері 31 грудня 2016 року на дорозі в одному з сіл Васильківського району Київської області стався конфлікт між Пашинським і місцевим жителем В'ячеславом Хімікусом, унаслідок якого депутат отримав удар пляшкою по голові, а чоловік, що напав на нього, - кулю в ногу.

3 січня 2017 року у прокуратурі Київської області повідомили, що розслідують кримінальне провадження за фактом інциденту за статтею Кримінального кодексу про хуліганство (ч. 2 ст. 296).

Прокурор Київської області Дмитро Чібісов тоді повідомив, що підозру про вчинення злочину в інциденті поки що жодному з фігурантів не оголошено.

1 лютого Печерський райсуд Києва констатував, що Хімікус має статус потерпілого у справі.

1 серпня Пашинський повідомив, що кримінальне провадження за цим інцидентом Генпрокуратура закрила.

У грудні 2017 року Печерський районний суд Києва своїм рішенням зобов'язав слідчих Генпрокуратури поновити розслідування в рамках кримінального провадження щодо інциденту зі стріляниною 31 грудня 2016 року, фігурантом якого був Пашинський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА