14:27 16.02.2024

Колишнього заступника директора держпідприємства, який брав участь у заволодінні заарештованими нафтопродуктами на 967 млн грн, заарештовано з альтернативою застави понад 9 млн грн

2 хв читати
Колишнього заступника директора держпідприємства, який брав участь у заволодінні заарештованими нафтопродуктами на 967 млн грн, заарештовано з альтернативою застави понад 9 млн грн

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду (ВАКС) на засіданні в четвер застосував запобіжний захід до колишнього заступника директора держпідприємства, який брав участь у схемі заволодіння нафтопродуктами на загальну суму 967 млн грн, заарештованими у справі власника так званої групи компаній "Східно-Європейська паливно-енергетична компанія" (СЄПЕК).

"15 лютого 2024 року слідчий суддя ВАКС за клопотанням детективів НАБУ, погодженим прокурором САП, застосував запобіжний захід у виді тримання під вартою з альтернативою внесення понад 9 млн грн застави одному зі співвиконавців злочинної організації, яка заволоділа нафтопродуктами на загальну суму 967 млн грн, арештованими у справі власника так званої групи компаній "Східно-Європейська паливно-енергетична компанія" (СЄПЕК), а саме колишньому заступнику директора державного підприємства", - йдеться в повідомленні Спеціальної антикорупційної прокуратури в телеграм-каналі у п'ятницю.

У повідомленні зазначається, що в разі внесення застави на підозрюваного буде покладено відповідні процесуальні обов'язки.

Як повідомлялося, 12 лютого НАБУ, САП і СБУ повідомили про підозру колишньому народному депутатові Сергію Пашинському за незаконне привласнення нафтопродуктів і заподіяння державі майже 1 млрд грн збитків за ч. 5 ст. 191 і ч. 1 ст. 255 Кримінального кодексу України. Його разом із ще п'ятьма фігурантами підозрюють у незаконному привласненні та продажі 97 тис. т конфіскованих державою у 2014 році у структур бізнесмена Сергія Курченка нафтопродуктів, які мали піти на потреби армії.

"Серед підозрюваних два організатори злочину: колишній в.о. глави адміністрації президента України, народний депутат України, керівник одного з комітетів Верховної Ради України та підприємець; а також чотири співвиконавці: колишній директор державного підприємства; колишній заступник директора державного підприємства; менеджер державного підприємства; та керівник приватного товариства", - зазначено в повідомленні САП.

У СБУ зазначають, за допомогою політичного лобі колишнього народного депутата ці нафтопродукти передали для реалізації профільному держпідприємству, щоб наповнити держбюджет. На той час це держпідприємство очолювали керівники, підконтрольні бізнес-партнеру ексдепутата. Далі ці нафтопродукти реалізовувалися на заправках цієї групи компаній та інших мережевих АЗС, а отриманий дохід концентрувався у бенефіціарів схеми. В результаті Міноборони отримало лише 1,6% з т. зв. нафтопродуктів Курченка.

У 2020 році суд ухвалив рішення про спеціальну конфіскацію на користь держави вищезазначених нафтопродуктів і грошових коштів, отриманих від їх реалізації. Однак, як встановило слідство, весь обсяг нафтопродуктів і всі отримані від їх реалізації кошти на той час уже привласнили учасники злочинної організації, а державний бюджет зазнав збитків розміром щонайменше 967 млн грн.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Знищений у Чорному морі російський ракетний корабель "Циклон" не встиг випустити жодної ракети - Плетенчук

У Києві ліквідують пожежу на СТО

Воїни ССО розбили пів дивізіону ЗРК "Бук" росіян

Єрмак закликав китайських діячів культури поширювати ідею Саміту миру

Глави МЗС України та Ісландії обговорили майбутній Глобальний саміт миру у Швейцарії

Двоє жителів Вовчанська на Харківщині загинули під ворожим вогнем під час спроби евакуюватися - прокуратура

Зеленський знову закликав країни НАТО збивати російські ракети, що летять в Україну

Кулеба: Для РФ Глобальний саміт миру - це зараз друга за важливістю ціль після Харківської області

Кулеба і Бербок обговорили, як прискорити ухвалення рішення третіми країнами про постачання Україні додаткових Patriot

Військовим даватимуть до 15 днів додаткової відпустки за знищену ворожу техніку - рішення Кабміну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА