13:46 21.05.2018

Глава комітету ВР у закордонних справах закликала Порошенка переглянути подані ним пропозиції до законопроекту про дипслужби

2 хв читати

Керівник парламентського комітету у закордонних справах Ганна Гопко пропонує президенту України Петру Порошенку переглянути свої пропозиції до законопроекту про дипломатичну службу.

"Я хотіла б закликати президента, його адміністрацію, переглянути пропозиції, щоб ухвалити закон, а не зарубати його", - сказала Г.Гопко на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій і груп у понеділок в Києві.

Вона також звернула увагу президента на необхідність якнайшвидшого призначення першого заступника міністра закордонних справ, а також послів України, яких немає в багатьох країнах.

"Хотілося б звернути увагу президента, щоб він прискорив призначення першого заступника міністра закордонних справ, провів ротацію послів..." - сказала Г.Гопко.

Вона зазначила, що в 2006-2010 роках у Верховній Раді була характерна для парламентсько-президентської республіки демократична процедура, коли кандидат на посаду посла приходив до комітету для консультацій, які мали рекомендаційний характер. Г.Гопко нагадала, що ця процедура була скасована в період президентства Віктора Януковича.

Раніше в понеділок під час погоджувальної ради лідер парламентської фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов заявив, що його фракція просить комітет із закордонних справ прискорити роботу над законопроектом про дипломатичну службу з пропозиціями президента України.

Як повідомлялося, Верховна Рада підтримала законопроект "Про дипломатичну службу" №7322 в першому читанні 7 грудня 2017 року, а в другому і в цілому - 5 квітня 2018 року.

Як це передбачено і нинішнім законодавством, послів, представників України і глав місій при міжнародних організаціях призначатиме і звільнятиме президент України за поданням міністра закордонних справ. Нововведенням же стало те, що МЗС має проводитиме консультації в профільному комітеті Верховної Ради перед внесенням подання про призначення посла президенту України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА