15:30 20.12.2013

Янукович не відмовиться від євроінтеграції та намагатиметься уникнути повної залежності від Росії - політолог

1 хв читати

Директор Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко вважає, що питання підписання угоди про асоціацію України з Європейським Союзом буде порушено після президентських виборів у 2015 році.

"Європейська інтеграція здійснюватиметься повільнішими темпами, й акцент буде, швидше, зроблено на локальні угоди. Найбільше, що можливо, - угода про лібералізацію візового режиму, тобто це гра із Заходом, і Янукович не відмовиться. Він не може собі дозволити таку розкіш - бути в повній залежності від Путіна", - сказав В.Фесенко у п'ятницю на прес-конференції в рамках проекту агентства "Інтерфакс-Україна" "Мнения".

За його словами, формально президент України не відмовлятиметься від європейської інтеграції, але "намагатиметься уникнути повної залежності від Росії".

Політолог вважає: "Хоч як парадоксально, ця одночасна торгівля з Росією і Заходом дала свій ефект. Путін пішов на певні поступки Януковичу не для того, щоб його врятувати, а для того, щоб уберегти від європейської інтеграції".

"Думаю, що в будь-якому разі питання про угоду з ЄС буде порушено тільки після президентських виборів. Питання про євроінтеграцію наразі, по суті, набуває відкладеного характеру. Це питання буде, однозначно, на президентських виборах, і кульмінацією боротьби за євроінтеграцію стануть саме президентські вибори. Московські угоди не закрили питання європейської інтеграції", - резюмував В.Фесенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА