15:56 02.10.2019

Медмережа "Добробут" і клініка "Борис" запустили роботу об'єднаної служби невідкладної медичної допомоги

3 хв читати
Медмережа "Добробут" і клініка "Борис" запустили роботу об'єднаної служби невідкладної медичної допомоги

Медична мережа "Добробут" і клініка "Борис" запустили роботу об'єднаної служби невідкладної медичної допомоги через об'єднану диспетчерську службу.

Як повідомляється у прес-релізі мережі, в об'єднаній службі невідкладної допомоги працюватимуть 20 бригад. На виклик пацієнта приїжджатиме бригада, яка відповідає специфіці звернення та розташована ближче.

У парк об'єднаної служби входять реанімобілі, спеціалізовані бригади для надання допомоги новонародженим і дітям, а також автомобілі, які дозволяють транспортувати хворих на будь-які відстані територією України та за її межами.

Об'єднання служб невідкладної допомоги - перший крок інтеграції клініки "Борис" у медичну мережу "Добробут", яка придбала 100% клініки у 2019 році.

Як повідомлялося, до об'єднаної служби невідкладної допомоги увійшли 12 карет "швидкої допомоги" із "Добробуту", вісім - із "Бориса". Планується, що об'єднана служба здійснюватиме більше ніж 30 тис. виїздів на рік.

Об'єднаний ліжковий фонд "Добробуту" та "Бориса" становить 204 ліжка, зокрема 130 - у "Добробуті" (118 стаціонар, 12 реанімація) і 74 у "Борисі" (60 стаціонар, 14 реанімація). За інформацією почесного президента клініки "Борис" Михайла Радуцького, який нині очолює парламентський комітет із питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування, рішення про продаж цієї клініки "Добробуту" почали обговорювати восени 2018 року. У травні 2019 року Антимонопольний комітет України (АМКУ) надав дозвіл на концентрацію медичної мережі "Добробут" і ТОВ "Борис" на ринку медичної допомоги у межах Києва та придбання компанією Satumco Limited частки у статутному капіталі ТОВ "Борис", яке забезпечує перевищення 50% голосів у компанії. Розгляд справи про придбання кіпрською Satumco Limited, власником великої столичної приватної медичної мережі "Добробут", клініки "Борис" АМКУ почав у січні 2019 року.

Медичний центр "Добробут" створений у 2001 році, раніше мав філії в Донецьку та Ялті (АРК), однак тепер його активи зосереджені у Києві та розширені до великої мережі. Зокрема, наразі вона має станцію невідкладної допомоги, дитячі поліклініки на правому та лівому берегах, поліклініки для дорослих на правому та лівому берегах, стаціонар для дорослих і дітей, дитячу та дорослу хірургію, Лікувально-діагностичний центр, клінічний центр "Добробут-Онкологія", а також Центр клінічної неврології, нейрореабілітації та відновної медицини.

У січні 2018 року група інвесторів у складі інвестиційної компанії "Конкорд Капітал" і акціонера української національної мережі оптик "Люксоптика" Олега Калашнікова придбала у корпорації UBG (обидві - Київ) 80% мережі клінік "Добробут". Власником корпорації UBG був народний депутат Руслан Демчак (фракція "Блок Петра Порошенка"), який залишався власником 20% акцій мережі клінік. Навесні 2015 року UBG виставила на продаж 20% "Добробуту", які належали їй. Тоді валовий дохід мережі оцінювався у $16,8 млн, прибуток - $1,145 млн, EBITDA - $3,3 млн.

Клініку "Борис" відкрито у 1993 році. У 2017 році її виручка збільшилася на 2,9% - до 155,6 млн грн, а чистий збиток становив 40,7 млн грн порівняно з чистим прибутком 21,3 млн грн роком раніше. Наразі, за даними держреєстру, кінцевим власником ТОВ "Борис" є Калашніков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Мобільні медбригади ТЧХУ за місяць надали допомогу понад 2100 жителям віддалених місць Черкаської області

AstraZeneca вилучає з обігу вакцину проти COVID-19

В Україні не зафіксовано жодного випадку несприятливих наслідків після вакцинації проти COVID-19 - Кузін

Алгоритми ШІ можуть підвищити точність діагностики, але повноцінно замінити медика наразі не можуть - експерти

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА