17:16 12.12.2023

Україна зобов'язується створити суд із розгляду адмінсправ щодо держорганів і перезавантажити БЕБ до серпня 2024 року - оновлений меморандум із МВФ

1 хв читати
Україна зобов'язується створити суд із розгляду адмінсправ щодо держорганів і перезавантажити БЕБ до серпня 2024 року - оновлений меморандум із МВФ

До серпня 2024 року Україна створить спеціальний суд, який розглядатиме адміністративні справи щодо державних органів, а також перезавантажить роботу Бюро економічної безпеки (БЕБ).

"Після розпуску Київського окружного адміністративного суду в грудні 2022 року ми ухвалимо закон про створення нового суду, який розглядатиме адміністративні справи проти національних державних органів (наприклад, НБУ, НАБУ, НАЗК)", - ідеться в тексті оновленого меморандуму про фінансову та економічну політику, оприлюдненого на сайті МВФ у вівторок.

Згідно з документом, судді цього суду будуть належним чином перевірені на предмет професійної компетентності та доброчесності шляхом голосування незалежними експертами з міжнародним досвідом.

Також у меморандумі зазначено зобов'язання ухвалити новий закон про Бюро економічної безпеки (БЕБ) із чітким мандатом для Бюро і можливістю проведення слідчих дій.

Згідно з документом, нове БЕБ розслідуватиме серйозні економічні злочини. "Закон поважатиме наявне розмежування між слідчими повноваженнями БЕБ і Національного антикорупційного бюро", - зазначається в меморандумі.

У меморандумі зазначено, що пропонований структурний контрольний показник створення суду - кінець липня 2024 року, перезавантаження роботи БЕБ - до кінця червня 2024 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Донецькій області через обстріли загинув один цивільний, двоє поранені, евакуйовано 257 осіб за добу

СБУ затримала навідника, який готував ракетні удари по Рівненщині

Експеримент із дистанційного обстеження знищеного житла на окупованих територіях потребує масштабування - Верещук

ГУР ідентифікувало російських льотчиків, які обстрілюють територію України з літаків Ту-95МС і Ту-160

Окупанти за добу обстріляли Суми, Білопілля та 18 прикордонних сіл Сумської області, є загиблий і поранені

Унаслідок ворожих обстрілів у Вовчанську семеро постраждалих за добу

Науседа перемагає в першому турі виборів президента в Литві

Укрпошта випустить марки з кримськотатарською та харківською вишивками

Польща витратить майже $400 млн, щоб зробити бар'єр на кордоні з Білоруссю "непрохідним"

Окупанти вночі та вранці обстріляли дві громади Сумської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА