13:26 06.11.2023

СБУ викрила колишнього заступника міністра оборони Шаповалова на розтраті майже 1 млрд грн

2 хв читати
СБУ викрила колишнього заступника міністра оборони Шаповалова на розтраті майже 1 млрд грн

Служба безпеки України викрила колишнього заступника міністра оборони України на розтраті майже 1 млрд грн під час закупівлі зимової військової форми, інформують в СБУ.

"Слідчі та військові контррозвідники Служби безпеки зібрали докази злочинної діяльності ексзаступника міністра оборони України, який обіймав цю посаду з 2021-го до 2023 року. Його підозрюють у розтраті державних коштів майже на 1 млрд грн", - ідеться в повідомленні СБУ в понеділок.

За інформацією української спецслужби, у 2022 році цей посадовець, вступивши у змову зі своїми підлеглими, закупив неякісну військову форму в приватної компанії на майже 1 млрд грн.

"Слідство встановило, що військові ЗСУ не можуть використовувати зазначену форму, оскільки вона непридатна для експлуатації в холодну пору року в умовах ведення інтенсивних бойових дій", - зазначено в повідомленні.

На підставі зібраних матеріалів слідчі Служби безпеки повідомили колишньому заступнику міністра про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 28 і ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань).

У СБУ інформують, що за такими самими статтями повідомлено про підозру його спільнику - колишньому виконувачу обов'язків директора департаменту державних закупівель Міністерства оборони.

Наразі обидва зловмисники перебувають під вартою.

Комплексні заходи здійснювали за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Офісу генерального прокурора.

У повідомленні спецслужби не зазначено імені колишнього заступника міністра оборони. Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в правоохоронних органах, ідеться про В'ячеслава Шаповалова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Роберта Мецола відвідала Центр захисту прав дитини

Зеленський привітав угоди між громадами України та зарубіжних країн

Зеленський провів нараду з керівництвом Сил оборони

Міжвідомча комісія з питань реалізації норм міжнародного права обговорила питання захисту прав людини під час воєнного стану

Президент Чехії підтвердив свою участь у Саміті миру

Зеленський звільнив С. Рудя з посади начальника УДО - указ

Шмигаль обговорив із Мецолою конфіскацію активів РФ та євроінтеграцію України

Ворог завдав 5 ракетних і 72 авіаудари, обстріляв понад 100 населених пунктів

У Києві великі промпідприємства знижують обсяги споживання електроенергії в пікові години, для побутових споживачів обмеження не застосовуються

Шмигаль і Шульце обговорили реалізацію спільних проєктів і підготовку до Конференції з питань відновлення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА