11:25 01.11.2022

Ліквідовано міжнародний канал контрабанди кокаїну з Південної Америки до України

1 хв читати

Міжнародний канал контрабанди кокаїну з Південної Америки до України та країн Європейського Союзу, який діяв із лютого поточного року, ліквідовано, повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури у вівторок.

"Учасники наркокартелю у лютому 2022 року, ще до початку збройної агресії РФ проти України, ввезли на територію України з однієї з країн Південної Америки вантажні контейнери із майже 50 тоннами промислового шлаку, які були вивантажені в одеському порту. Наркотики вони заховали у мішках зі шлаком, що значно ускладнювало їх виявлення у ході стандартного митного огляду. Під час ретельного огляду контейнерів правоохоронці виявили серед вантажу мішок вагою близько 10 кг з білою порошкоподібною речовиною", - йдеться у повідомленні.

За клопотанням прокуратури суд наклав арешт на весь ввезений вантаж. За результатами експертиз у відібраних зразках виявлено близько 4 кг кокаїну у перерахунку на чисту речовину.

"За наявними даними, частину контрабандного кокаїну учасники угруповання планували реалізувати на території України. Але більша частина нелегального вантажу призначалася для переміщення у країни Європейського Союзу з метою подальшого збуту на європейському ринку. Наразі триває комплекс оперативно-розшукових заходів, спрямованих на встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності всіх осіб, причетних до злочину", - повідомили у прокуратурі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міжвідомча комісія з питань реалізації норм міжнародного права обговорила питання захисту прав людини під час воєнного стану

Президент Чехії підтвердив свою участь у Саміті миру

Зеленський звільнив С. Рудя з посади начальника УДО - указ

Шмигаль обговорив із Мецолою конфіскацію активів РФ та євроінтеграцію України

Ворог завдав 5 ракетних і 72 авіаудари, обстріляв понад 100 населених пунктів

У Києві великі промпідприємства знижують обсяги споживання електроенергії в пікові години, для побутових споживачів обмеження не застосовуються

Шмигаль і Шульце обговорили реалізацію спільних проєктів і підготовку до Конференції з питань відновлення

За добу на фронті відбулося 76 бойових зіткнень, ЗС України відбили 20 атак на авдіївському напрямку

Зеленський обговорив з президентом Гани питання співпраці та участі в Саміті миру

Президент Молдови підтвердила свою участь у Саміті миру - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА