07:31 13.08.2021

ВООЗ створить нову групу для з'ясування походження коронавірусу

1 хв читати
ВООЗ створить нову групу для з'ясування походження коронавірусу

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) має намір створити нову групу експертів для роботи над з'ясуванням походження коронавірусу, яка буде називатися Міжнародна наукова консультативна група з походження нових патогенів (SAGO).

"Оголосивши відкритий конкурс на висунення кандидатур у SAGO, ВООЗ створює прозору основу для нової науково-консультативної групи, в роботі якої, як ми очікуємо, братимуть участь усі держави-члени", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що консультативна група відповідатиме за консультування ВООЗ з питань розробки глобальної структури для систематичного вивчення виникнення майбутніх нових патогенів з пандемічним потенціалом. Щодо коронавірусу вона буде підтримувати якнайшвидше проведення досліджень.

При цьому ВООЗ закликав уряди всіх країн деполітизувати ситуацію і співпрацювати для прискорення досліджень походження коронавірусу.

"Цей відкритий заклик спрямований на те, щоб забезпечити виявлення широкого спектра наукових навичок і досвіду для консультування ВООЗ з питань досліджень, необхідних для визначення походження будь-якого майбутнього патогена з пандемічним потенціалом", - йдеться в повідомленні.

ВООЗ також сподівається на продовження попередніх місій у Китай з вивчення походження SARS-CoV-2 для того, щоб зібрати достатньо даних для спростування гіпотези про можливий витік вірусу з лабораторії в Ухані.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський звільнив С. Рудя з посади начальника УДО - указ

Шмигаль обговорив із Мецолою конфіскацію активів РФ та євроінтеграцію України

Ворог завдав 5 ракетних і 72 авіаудари, обстріляв понад 100 населених пунктів

У Києві великі промпідприємства знижують обсяги споживання електроенергії в пікові години, для побутових споживачів обмеження не застосовуються

Шмигаль і Шульце обговорили реалізацію спільних проєктів і підготовку до Конференції з питань відновлення

За добу на фронті відбулося 76 бойових зіткнень, ЗС України відбили 20 атак на авдіївському напрямку

Зеленський обговорив з президентом Гани питання співпраці та участі в Саміті миру

Президент Молдови підтвердила свою участь у Саміті миру - Зеленський

Посол Великої Британії привітав Залужного з призначенням послом: З нетерпінням очікую спільної роботи зі зміцнення партнерства

Ініціатори звільнення Кубракова пояснили це рішення у ВР відновленням Мінрегіонрозвитку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА