11:00 19.03.2021

Офіс генпрокурора порушив кримінальну справу проти першого заступника глави НБУ Рожкової - ЗМІ

1 хв читати
Офіс генпрокурора порушив кримінальну справу проти першого заступника глави НБУ Рожкової - ЗМІ

Офіс генерального прокурора порушив кримінальну справу стосовно першого заступника глави Національного банку України (НБУ) Катерини Рожкової і кількох інших співробітників центробанку, що брали участь у розслідуванні та націоналізації ПриватБанку (Київ) у 2016 році за обвинуваченням у державній зраді та розтраті, повідомляє видання Kyiv Post із посиланням на документи Офісу генпрокурора.

Згідно з повідомленням, причиною обвинувачення є надання Нацбанком інформації найнятим для розслідування або допомоги в націоналізації ПриватБанку компаніям, зокрема судово-медичній Kroll Inc., консалтинговій фірми AlixPartners та юридичним фірмам Hogan Lovells та Asters.

Як повідомлялося, уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію НБУ та колишніх акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той момент були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови і влив у його капітал понад 155 млрд грн.

У листопаді 2019 року генпрокурор Руслан Рябошапка передав до НАБУ справу про виведення з ПриватБанку багатомільярдних коштів до його націоналізації.

Екс-власники банку вважають здійснену націоналізацію, внаслідок якої вони повністю втратили свої акції, незаконною, тоді як ПриватБанк і держава вимагають від них додаткового відшкодування збитків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА