19:36 21.09.2023

Ректор КНУ ім. Шевченка вважає безпідставними справи про нібито розкрадання на ремонті бомбосховищ і закупівлі генераторів

2 хв читати
Ректор КНУ ім. Шевченка вважає безпідставними справи про нібито розкрадання на ремонті бомбосховищ і закупівлі генераторів

Ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Володимир Бугров вважає безпідставними провадження правоохоронних органів щодо нібито розкрадання бюджетних коштів керівництвом вишу під час ремонтних робіт у бомбосховищах студентських гуртожитків та закупівлі генераторів.

"Такі провадження є. Ми співпрацюємо зі слідством і вважаємо, що жодних підстав для проваджень немає. Жодних зв'язків із підприємцями керівництво не мало і не має", - сказав Бугров у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер увечері.

Ректор також зазначив, що у виші вважають поширену інформацію щодо провадження тиском правоохоронних органів на університет.

"Тоді як добропорядні працівники Нацполіції та СБУ захищають батьківщину від ворогів, дехто вирішив "зліпити" провадження, щоб осквернити університет і його керівництво. Основна мета - "завести" своїх представників у керівництво КНУ, "рейдернути" землі університету, схилити нинішнє керівництво КНУ до лояльності в рішеннях щодо недобудови Аркада-Будівництво - ЖК "Еврика" в районі проспекту Глушкова, 6", - додав Бугров.

Як повідомлялося, раніше джерело в Національній поліції повідомило агентству "Інтерфакс-Україна", що поліція перевіряє інформацію СБУ щодо можливого розкрадання коштів керівництвом КНУ ім. Шевченка під час ремонтних робіт у бомбосховищах студентських гуртожитків, а також під час закупівлі генераторів.

За словами співрозмовника агентства, у межах кримінального провадження 1 вересня 2023 року Нацполіція спільно з СБУ оглянула бомбосховища в студентських гуртожитках №14 і №23. Експерти зафіксували порушення, які, за попередніми висновками, завдали державі збитків на суму від 1 млн грн до 2 млн грн. Крім того, на закупівлю матеріалів і проведення ремонтних робіт КНУ ім. Т. Шевченка уклав договори з приватними підприємцями з ознаками зв'язку з керівництвом університету.

Також триває слідство в межах іншого кримінального провадження, зареєстрованого в січні 2023 року. Перевіряють обставини закупівлі КНУ ім. Т.Шевченка генераторів у наближених до його керівництва приватних підприємців за завищеними цінами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Кількість постраждалих унаслідок удару по Черкаській Лозовій зросла до 27 людей, доля ще одного невідома - прокуратура

Постачання двох ЗРК Patriot до Харкова принципово змінить ситуацію - Зеленський після ударів по області

Кількість жертв удару по Черкаській Лозовій зросла до шести осіб - прокуратура

Окупанти вдарили по Харкову КАБ, в однієї жінки гостра реакція на стрес - Синєгубов

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА