13:01 05.02.2021

Шмигаль візьме участь у засіданні Ради асоціації Україна-ЄС у Брюсселі 11 лютого

2 хв читати
Шмигаль візьме участь у засіданні Ради асоціації Україна-ЄС у Брюсселі 11 лютого

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль 11 лютого відвідає Брюссель (Бельгія) для участі в засіданні Ради асоціації Україна-Європейський Союз.

"11 лютого 2021 року в Брюсселі відбудеться сьоме засідання Ради асоціації Україна-ЄС. Українську делегацію очолюватиме прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, сторону Європейського Союзу - верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки, віце-президент Європейської комісії Жозеп Боррель. У засіданні також візьме участь комісар ЄС з питань європейської політики сусідства і переговорів з розширення Олівер Варгеї", - йдеться в повідомленні прес-служби уряду.

Зазначено, що на засіданні Ради асоціації передбачається узгодження низки подальших спільних кроків для практичної реалізації домовленостей саміту, багато з яких є досить амбітними та комплексними.

Йдеться про запуск процесу всеосяжного огляду досягнення цілей угоди, подальше просування з питань цифрової економіки, "зеленого курсу", укладення угоди про оцінку відповідності та прийнятність промислових товарів (ACAA), а також визначення конкретних часових термінів проведення першого засідання кібердіалогу Україна-ЄС у 2021 році.

У рамках засідання сторони також обговорять прогрес в імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, реалізацію широкого порядку денного реформ в Україні та визначать спільні кроки щодо подальшого розвитку політичної асоціації та економічної інтеграції України з ЄС.

"Окрему увагу буде приділено протидії тривалій збройній агресії Росії, а також безпековій сфері та гуманітарній ситуації, передусім у контексті пандемії COVID-19, на тимчасово окупованих територіях у Криму та на сході України", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що за результатами засідання буде ухвалено спільну заяву.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова УІНП про народні меморіали на майдані Незалежності та біля стіни Свято-Михайлівського монастиря: Потрібно запропонувати якісну альтернативу

Голова УІНП сподівається, що київська влада або якийсь меценат усе-таки створять Музей монументальної пропаганди

Голова УІНП вважає за необхідне обмежити запровадження нових пам'ятних дат до закінчення російсько-української війни

Найближчі дні в Україні будуть теплими, в деяких областях пройдуть невеликі дощі

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА