17:26 07.10.2020

Голова Меджлісу зазначає, що попередні домовленості з Офісом президента щодо захисту кримських татар залишаються нереалізованими

2 хв читати
Голова Меджлісу зазначає, що попередні домовленості з Офісом президента щодо захисту кримських татар залишаються нереалізованими

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявляє про проблеми в системній взаємодії та співпраці меджлісу з органами державної влади України, насамперед із президентом країни.

"У грудні 2019 року відповідно до доручення президента України представництвом президента України в АРК спільно з меджлісом кримськотатарського народу був розроблений і представлений в Офіс президента проект указу президента України "Про співробітництво з Меджлісом кримськотатарського народу", розгляд якого, на жаль, "триває" і по сьогодні", - йдеться в заяві президії меджлісу за підписом Чубарова, яку керівник меджлісу оприлюднив на своїй сторінці у Facebook у середу.

"Залишаються також нереалізованими попередні узгодженості про подальшу роботу над переданими в Офіс президента України проектами законів "Про статус кримськотатарського народу", "Про корінні народи в Україні", "Про внесення змін до Конституції України в частині розділу Х "Автономна Республіка Крим". "Зависли" на рівні розгляду низка інших питань, що мають важливе значення для облаштування вимушених переселенців з Криму", - додав Чубаров.

За його словами, своєчасне вирішення виниклих питань потребує вибудовування системної взаємодії та співпраці меджлісу кримськотатарського народу з органами державної влади України, насамперед із президентом України.

У заяві підтверджується прихильність меджлісу системній взаємодії та співпраці з органами державної влади України, при цьому наголошується, що основою для такої співпраці є шанобливе ставлення до кримськотатарського народу, його меджлісу і курултаю, а також спільна робота з метою якнайшвидшої деокупації Криму.

"У лютому 2014 року... головним завданням меджлісу кримськотатарського народу стала деокупація Криму і відновлення державного суверенітету України над Кримським півостровом та прилеглими до нього акваторіями Чорного та Азовського морів... Особливу увагу у своїй діяльності меджліс кримськотатарського народу приділяє питанням захисту прав кримськотатарського народу і прав людини в тимчасово окупованому Криму, а також прав громадян України - вихідців з тимчасово окупованого Криму", - наголошується в заяві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу внаслідок обстрілів загинули троє мирних жителів

Силами ППО за добу знищено п'ять розвідувальних БПЛА в південних областях України

Українська авіація за добу завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

На фронті за добу було 155 бойових зіткнень, на харківському напрямку ворог здійснив 12 атак

Війська РФ за добу завдали по Україні 13 ракетних і 118 авіаційних ударів

За добу на Донеччині через російські обстріли поранено двох жителів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів одна людина загинула, ще п'ятеро дістали поранення, серед них дитина

Сили оборони за добу ліквідували 1260 окупантів

Припинення вогню в Газі можливе хоч завтра, якщо ХАМАС звільнить заручників

Президент Європейської ради: Накази про евакуацію в "небезпечні зони" для цивільного населення Рафаха неприйнятні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА