09:51 26.03.2024

ЗСУ успішно атакували "Нептуном" ВДК "Костянтин Ольшанський"

2 хв читати
ЗСУ успішно атакували "Нептуном" ВДК "Костянтин Ольшанський"

Збройні сили України уразили корабель "Костянтин Ольшанський", який раніше належав Військово-морському флоту України та був захоплений росіянами 2014 року, пошкодження судна уточнюються, повідомив речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук.

"З великим десантним кораблем "Костянтин Ольшанський" сталася воістину детективна історія. Нагадаю, це корабель, який належав Україні, й 2014 року його захопили російські окупанти", - розповів Плетенчук в ефірі телеканалу Freeдом у вівторок.

"Дев’ять років він стояв у Севастопольській бухті, його розбирали на запчастини... А на 10 рік вони зрозуміли, що закінчуються у них великі десантні кораблі... і було прийнято рішення його відновити. Протягом року його відновили, але метою цих робіт було вчинити фальсифікацію і відрапортувати керівництву про те, що вони відновили один зі своїх раніше пошкоджених великих десантних кораблів - "Минск" або "Оленегорский горняк", тому що в них характер ушкоджень такий, що їх відновлення під великим сумнівом, і цей корабель планували використати проти українських сил. Тому було прийнято рішення уразити цей корабель "Нептуном". Ураження було завдано. Пошкодження уточнюються", - розповів Плетенчук.

Як повідомлялося, українські сили успішно уразили два десантні кораблі "Ямал" і "Азов", центр зв'язку та кілька інфраструктурних об'єктів Чорноморського флоту РФ у тимчасово окупованому Севастополі 24 березня, також, імовірно, було пошкоджено ще один російський корабель - "Иван Хурс".

Як зазначили вранці у вівторок ВМС України у фейсбуці, "за уточненою інформацією, 24 березня, окрім великих десантних кораблів "Ямал" і "Азов", Сили оборони України здійснили успішне ураження розвідувального корабля "Иван Хурс" і великого десантного корабля "Костянтин Ольшанський".

4 серпня 2023 року Служба безпеки України заявила, що провела спецоперацію в бухті Новоросійська в Росії: там надводний дрон пошкодив великий десантний корабель "Оленегорский горняк", завдавши "серйозної пробоїни".

У ніч на 13 вересня 2023 року сталася пожежа на судноремонтному заводі в районі Кілен-балки (Севастополь), тоді влада РФ заявила про атаку ракетами й безпілотними катерами, внаслідок яких було пошкоджено два кораблі, зокрема й "Минск".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА