08:01 10.02.2020

НАСА перенесло запуск вантажного корабля до МКС

1 хв читати
НАСА перенесло запуск вантажного корабля до МКС

У зв'язку з несприятливими погодними умовами і технічними проблемами, які виникли на старті, запуск ракети-носія Antares із вантажним космічним кораблем Cygnus корпорації Northrop Grumman до Міжнародної космічної станції (МКС) відкладений на кілька діб, повідомило Національне управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA).

"NASA перенесло, щонайменше, на четвер 13 лютого о 04:05 (за часом Східного узбережжя США) наступну спробу запуску в зв'язку з несприятливим прогнозом погоди в майбутні дві доби і часом, необхідним для вирішення проблеми наземного забезпечення", - йдеться в повідомленні.

Запуск планувалося здійснити в понеділок з космодрому NASA Воллопс, розташованого на однойменному острові біля атлантичного узбережжя американського штату Вірджинія.

Корабель у рамках комерційного контракту NASA з корпорацією Northrop Grumman, якій належить ракета-носій і автоматичний вантажний космічний корабель, повинен доставити на МКС близько 3,6 тонн вантажу, зокрема продовольство, а також обладнання та матеріали для проведення десятків наукових досліджень.

Це буде вже 13-й політ космічної "вантажівки" корпорації Northrop Grumman до МКС. Був також ще один невдалий запуск у 2014 році, коли корабель не долетів до станції внаслідок аварії ракети-носія Antares. Перший успішний запуск Cygnus відбувся 18 вересня 2013 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країнам ЄС слід розпочати спільні закупівлі ключової мінеральної сировини

Нова Зеландія ввела нові санкції проти РФ

Заступник прем'єра Словаччини вірить, що життя Фіцо більше не перебуває під загрозою

ВИБУХИ У ХАРЬКОВІ – МЕР МІСТА

Португалія візьме участь у Саміті миру в Швейцарії

Окупанти за добу завдали 2 ракетних і 48 авіаударів по Україні - Генштаб ЗСУ

За добу відбулося 140 бойових зіткнень, втрати окупантів склали близько 890 осіб - Генштаб ЗСУ

Українські війська продовжують виконувати оборонні та стабілізаційні заходи у Вовчанську, ворог зазнав значних втрат - Генштаб ЗСУ

Унаслідок обстрілу Степногірська Запорізької області постраждали 3 людини - голова ОВА

Нам потрібна максимальна присутність на Саміті миру лідерів Заходу й Глобального Півдня - зустріч Єрмака з президентами Євроради та Єврокомісії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА