17:03 19.07.2018

Кіберполіція здійснює слідчі дії в офісі ЦК КПУ в рамках справи про поширення комуністичної символіки

3 хв читати
Кіберполіція здійснює слідчі дії в офісі ЦК КПУ в рамках справи про поширення комуністичної символіки

 У рамках розслідування кримінального провадження про поширення комуністичної символіки кіберполіція здійснює слідчі дії в офісі центрального комітету Компартії України в Києві.

Як розповіли агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі кіберполіції України, попередньо було встановлено IP-адреси і місце розташування ресурсу з доменом kpu.ua, що містять факти виготовлення та поширення забороненої в Україні комуністичної символіки.

Під час обшуків правоохоронці знайшли на комп'ютерах співробітників офісу матеріали, поширені на kpu.ua.

"За результатами проведення слідчих дій вилучають комп'ютерну техніку і знімні носії інформації, їх направлять на експертизу", - повідомили в прес-службі.

Поліція також опитує громадян, що мали доступ до адміністрування сайта.

За цими фактами відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 436-1 КК України (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки і пропаганда комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів).

Наразі слідчі дії тривають.

"Кіберполіція продовжує знаходити факти поширення комуністичної символіки в мережі інтернет, і особи, причетні до такої діяльності, притягуватимуться до відповідальності згідно з чинним законодавством", - зазначили в прес-службі.

Як повідомлялося, у четвер співробітники кіберполіції здійснюються слідчі дії в офісі ЦК КПУ.

На сайті КПУ на той момент повідомили про обшук в офісі ЦК Компартії. "Поки що чекаємо адвокатів, для мене незрозуміло, на якій підставі кіберполіція увірвалася до офісу офіційно діючої партії, не називаючи кримінальної кваліфікації справи", - заявив лідер КПУ Петро Симоненко.

8 травня СБУ здійснила обшуки у П.Симоненка, у нього вилучено предмет, схожий на пістолет Стечкіна. Обшук відбувся у рамках кримінального провадження за ч. 1 ст. 109 і ч. 1 ст. 111 КК України. Під час обшуку разом з агітаційними матеріалами, спрямованими на насильницьку зміну та повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, вилучено предмети, схожі на пістолет АПС з глушником, і 120 патронів до нього.

Того самого дня співробітники СБУ здійснили обшуки у керівників компартії в Києві та Київській області, під час яких виявлено агітаційні матеріали із забороненою символікою комуністичного тоталітарного режиму, які планувалося на замовлення російських кураторів поширювати 9 травня з метою дестабілізації суспільно-політичної обстановки в Україні.

10 травня П.Симоненка допитали в СБУ. За інформацією речниці СБУ Олени Гітлянської, П.Симоненка допитували в рамках кримінального провадження за ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) і ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

12 травня глава Служби безпеки України Василь Грицак повідомив, що поліграфічну продукцію, а також зброю, вилучену під час обшуку у лідера забороненої в Україні Компартії Петра Симоненка, відправлено на експертизу.

Як відомо, з 2015 року в Україні заборонено діяльність Комуністичної партії України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Чехії підтвердив свою участь у Саміті миру

Зеленський звільнив С. Рудя з посади начальника УДО - указ

Шмигаль обговорив із Мецолою конфіскацію активів РФ та євроінтеграцію України

Ворог завдав 5 ракетних і 72 авіаудари, обстріляв понад 100 населених пунктів

У Києві великі промпідприємства знижують обсяги споживання електроенергії в пікові години, для побутових споживачів обмеження не застосовуються

Шмигаль і Шульце обговорили реалізацію спільних проєктів і підготовку до Конференції з питань відновлення

За добу на фронті відбулося 76 бойових зіткнень, ЗС України відбили 20 атак на авдіївському напрямку

Зеленський обговорив з президентом Гани питання співпраці та участі в Саміті миру

Президент Молдови підтвердила свою участь у Саміті миру - Зеленський

Посол Великої Британії привітав Залужного з призначенням послом: З нетерпінням очікую спільної роботи зі зміцнення партнерства

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА