08:42 07.07.2018

Дамба на Північно-Кримському каналі готова на 80%

1 хв читати
Дамба на Північно-Кримському каналі готова на 80%

Дамба на Північно-Кримському каналі, перший етап спорудження якої завершили в квітні минулого року, практично добудована, заявив начальник другого відділення управління Північно-Кримського каналу Іван Біган, повідомляє інтернет видання "Крим.Реалії".

"Дамба на Північно-Кримському каналі неподалік від адміністративного кордону з Кримом готова на 80-90%", - говориться в повідомленні на сайті видання в четвер увечері.

За словами І.Бігана, після закінчення будівництва восени 2018 років через цю дамбу технічно буде можливо подавати воду на півострів. При цьому фахівець наголосив, що подача води стане можливою після повернення Криму під контроль України.

"Як тільки Автономна Республіка Крим повернеться в лоно України, ми в будь-який момент можемо подати воду. Питання одного-двох-трьох днів. Ми зможемо відкривати затвори, зможемо закривати щити, знімаються шандори - і вода піде на Крим", - сказав він.

Влада України неодноразово робила заяви про те, що водопостачання анексованого Криму буде відновлено тільки після деокупації півострова.

Україна забезпечувала до 85% потреб Криму в прісній воді через Північно-Кримський канал, що з'єднує головне русло Дніпра з островом. Після анексії Криму Росією в 2014 році поставки води на півострів припинили.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА