10:48 11.12.2017

Янукович клопоче про повернення адвоката Сердюка в судовий процес у справі про держзраду

2 хв читати
Янукович клопоче про повернення адвоката Сердюка в судовий процес у справі про держзраду

Адвокат об'єднання Aver Lex Віталій Сердюк, який представляє інтереси екс-президента України Віктора Януковича, приніс до Оболонського районного суду Києва заяву про повернення в процес у справі про держзраду.

На засіданні в понеділок він оголосив заяву В.Януковича, в якій той клопоче про участь В.Сердюка в допиті свідків.

"На підставі моєї заяви про здійснення державного перевороту в лютому 2014 року Генеральна прокуратура України зареєструвала кримінальне провадження. Під час розгляду цього кримінального провадження Оболонським судом міста Києва був визначений список свідків зі сторони обвинувачення, які мають бути викликані та допитані в суді. Частина з них - це свідки і підозрювані у справі про державний переворот. Для забезпечення моєї участі та документування свідчень свідків або потенційних підозрюваних у справі про державний переворот залучаю та уповноважую адвокатів об'єднання Aver Lex для надання мені правової допомоги в повному обсязі", - йдеться в заяві В.Януковича, датованій 8 грудня 2017 року, яку зачитав В.Сердюк.

Адвокат зазначив, що екс-президент наполягає на участі в допиті свідків, викликаних до суду у справі про держзраду, і просить суд забезпечити йому таку можливість.

Після невеликої перерви Оболонський райсуд продовжив засідання.

Адвокат В.Сердюк і його колега Ігор Федоренко вже беруть участь у процесі. Державний захисник В.Януковича Ігор Ляшенко також надалі бере участь у процесі.

Головуючий суддя Владислав Дев’ятко зазначив, що навіть за наявності інших адвокатів держзахисник має виконувати свої обов'язки до відповідного рішення Центру з надання безоплатної правової допомоги.

У липні В.Янукович відкликав своїх адвокатів із судового процесу, в якому його обвинувачують у держзраді. Йому призначали державних захисників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА