20:11 23.11.2017

Хуг під час зустрічі з Захарченко підкреслив відсутність доступу спостерігачів на дільниці українсько-російського кордону

2 хв читати
Хуг під час зустрічі з Захарченко підкреслив відсутність доступу спостерігачів на дільниці українсько-російського кордону

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ Олександр Хуг під час зустрічі з так званим керівником ОРДО Олександром Захарченко в Донецьку підняв питання тривалого невиконання Мінських угод.
"Пан Хуг підняв питання тривалого невиконання Мінських угод, що відображено в щоденних звітах СММ. Він висловив стурбованість у зв'язку з обстрілами і стріляниною поблизу об'єктів життєзабезпечення, таких як Донецька та Верхньокальміуська фільтрувальні станції", - повідомляє СММ ОБСЄ на сторінці в соцмережі Фейсбук в четвер ввечері.
О.Хуг закликав докласти спільних зусиль для того, щоб зберегти ці об'єкти інфраструктури, відвести озброєння і провести розведення сил і засобів в цих місцях.
Також перший заступник голови СММ ОБСЄ ще раз нагадав, що для Місії безпека її співробітників має першорядне значення, а тих, хто зазіхає на безпеку працівників Місії і цілісність її майна, необхідно притягнути до відповідальності.
"Хуг підкреслив, що свобода пересування патрулів Місії, зокрема їх доступ на неконтрольовані ділянки кордону з Російською Федерацією, до сих пір обмежена в районах, контрольованих збройними формуваннями під командуванням пана Захарченка", - сказано в повідомленні
Він зазначив, що тільки за листопад кількість обмежень свободи пересування склала не менше 23 випадків в тих районах Донецької області, які не контролюються українським урядом (без урахування інцидентів, пов'язаних з мінами / боєприпасами).
"Олександр Хуг стурбований з приводу постійного розташування позицій на території або поблизу об'єктів цивільної інфраструктури. Він висловив жаль з приводу того, що було втрачено надто багато часу на бойові дії", - повідомляє СММ ОБСЄ.
О.Хуг зазначив, що "замість того, щоб шукати нові виправдання, чому ситуація не поліпшується, необхідно без зволікань відновити пошкоджену інфраструктуру".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА