16:42 04.07.2017

Дніпропетровська облрада може визнати нардепа Яроша бійцем-добровольцем

2 хв читати
Дніпропетровська облрада може визнати нардепа Яроша бійцем-добровольцем

Депутати Дніпропетровської облради на сесії 14 липня розглянуть питання про визнання 85 учасників бойових дій, зокрема і колишнього лідера "Правого сектора", а нині позафракційного народного депутата України Дмитра Яроша, бійцями-добровольцями.

Як повідомляє у вівторок прес-служба Дніпропетровської облради, напередодні сесії комісія з визнання бійців-добровольців розглянула заяви від учасників бойових дій і винесла на розгляд депутатів облради 85 кандидатур.

"Такий підхід дозволяє на регіональному рівні привернути більше уваги громадськості до проблем наших захисників і віддати данину поваги справжнім патріотам", - зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.

Як повідомлялося, в 2016 році Дніпропетровська обласна рада вирішила визнати бійцями-добровольцями осіб, які брали участь у війні на сході України в складі добровольчих формувань. Для цього при обласній раді була створена комісія, яка розглядає документи від бійців і виносить кандидатури для голосування на сесію. На сесії облради в березні 2017 року депутати вперше проголосували за визнання добровольців на регіональному рівні. Тоді офіційно визнали 30 осіб. Кожен з них безпосередньо перебував у зоні бойових дій, що було обов'язковою умовою для затвердження кандидатури.

"Першими, хто став на захист територіальної цілісності і незалежності України, були саме добровольці. Це чоловіки і жінки, що не мають відношення ні до Збройних Сил України, ні до МВС і Національної гвардії. Наша комісія вивчає документи, що дають підстави для визнання добровольців, і допомагає захисникам взаємодіяти з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування ", - зазначив заступник голови облради та співголова комісії Мгер Куюмчян.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський запросив узяти участь у Саміті миру президента Аргентини, прем'єр-міністра Ісландії та Вселенського патріарха

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

Єрмак: Успіхи боротьби на фронті та Глобального саміту миру дадуть результат для справедливого миру в Україні

Канада виділить понад $55 млн на зміцнення української ППО

Українська авіація завдала за добу ударів по 17 місцях скупчення окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА