12:54 13.05.2017

"Нафтогаз" пропонує Кабміну покласти на компанію функції постачальника газу населенню в рамках механізму спецзобов’язань

1 хв читати
"Нафтогаз" пропонує Кабміну покласти на компанію функції постачальника газу населенню в рамках механізму спецзобов’язань

НАК "Нафтогаз України" пропонує Кабінету Міністрів України покласти на компанію функції постачальника газу населенню в рамках механізму спеціальних зобов'язань (PSO), повідомив головний комерційний директор НАК Юрій Вітренко.

"Фактично єдина роль "газзбутів" (приватних компаній, що належать власникам облгазів – ІФ) – збирати гроші з населення за газ, який видобуває та імпортує група "Нафтогаз" ... "Нафтогазу" такі монопольні посередники не потрібні. Особливо, враховуючи дуже низький рівень розрахунків цих компаній з "Нафтогазом" і відсутність можливості перевірити, чи насправді наш газ був поставлений населенню", - написав він на своїй Facebook-сторінці.

Ю. Вітренко додав, що НАК ініціюватиме зміну постанови Кабміну про PSO, з метою вилучити "газзбути" з ланцюжка постачання газу населенню в рамках спецзобов’язань.

"Ми запропонували уряду змінити свою постанову, згідно з якою "Нафтогаз" зобов'язали продавати газ цим монопольним посередникам. Якщо люди самі не оберуть собі іншого справжнього постачальника, то обсяги їхнього споживання можуть бути віднесені на "Нафтогаз", як реального власника цього газу і цього постачальника", - зазначив він.

Головний комерційний директор "Нафтогазу України" запропонував "облгаззбутам" конкурувати за споживача на рівних умовах з іншими постачальниками.

"Ніхто не заважає групі Фірташа видобувати газ, імпортувати його, купувати на ринку, щоб потім постачати населенню", - підсумував Ю. Вітренко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін провів звільнення і призначення заступника міністра в Міненерго - Мельничук

Шмигаль доручив Міносвіти та місцевій владі забезпечити ресурси для роботи генераторів у закладах профтехосвіти

Україна повинна мати можливість уражати військові цілі на території РФ - Кулеба

ФДМУ вперше реалізував через "Прозорро.Продажі" конфісковане майно підсанкційних осіб – квартири Шелкова та Сальдо

Кулеба: Україна просить партнерів розглянути можливості щодо перехоплення зі своєї території ракет, випущених РФ по українських населених пунктах

Окупанти активізувалися на Харківщині, складна ситуація залишається на покровському напрямку - Генштаб

У Генштабі підтвердили знищення в Криму російського ракетного корабля "Циклон"

Глава МЗС Німеччини: Зеленський є законним і легітимним президентом України

У Херсоні вже три постраждалих унаслідок денного обстрілу - міськадміністрація

Зеленський обговорив із Бербок постачання комплексів ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА