14:26 01.09.2017

"Нафтогаз" почав укладати угоди з тепловиками, закликає Міненерговугілля перерахувати ціну газу за спецзобов’язаннями

2 хв читати
"Нафтогаз" почав укладати угоди з тепловиками, закликає Міненерговугілля перерахувати ціну газу за спецзобов’язаннями

НАК "Нафтогаз України" почав укладати угоди про газопостачання з виробниками тепла на наступний опалювальний сезон без офіційно оприлюдненої на нього ціни, повідомила прес-служба держхолдингу в п'ятницю.

За її даними, через це в договорах, що укладаються з тепловиробниками, фіксується зобов'язання сторін у разі визначення урядом іншої ціни прийняти нову ціну як обов'язкову.

У НАК нагадують, що у разі укладанні договорів на постачання газу за спеціальними зобов'язаннями (PSO) компанія зобов'язана керуватися вимогами урядової постанови №187 від 22 березня 2017 року, згідно з якою Міненерговугілля до 1 липня мало розрахувати і офіційно оприлюднити ціну на газ для PSO-споживачів на період з 1 жовтня 2017 по 1 квітня 2018 року.

У "Нафтогазі" наголошують, що, попри численні звернення, міністерство досі не виконало вимог постанови.

"Зазвичай компанія в липні починає укладати угоди з виробниками тепла на новий опалювальний сезон, проте досі відкладала цей процес, чекаючи повідомлення Міненерговугілля. Подальше зволікання може призвести до зриву початку опалювального сезону в жовтні. За таких умов "Нафтогаз" змушений застосовувати під час укладання договорів з тепловиробниками ціну газу, яка зафіксована станом на 1 квітня 2017 року, хоча її рівень не відповідає розрахованому за постановою №187 та показниками дохідної частини затвердженого ф нансового плану компанії на 2017 рік", - зазначають у НАК.

"Нафтогаз" знову звертається до Кабінету Міністрів з проханням якомога швидше визначити й опублікувати ціну газу для потреб населення на новий опалювальний сезон або внести відповідні зміни до постанови уряду №187", - резюмується в повідомленні.

Як повідомлялося, розрахунки, проведені відповідно до норм постанови Кабінету Міністрів №187 від 22 березня 2017 року, свідчать про необхідність підвищення ціни на газ, що відпускається НАК "Нафтогаз України" в рамках спеціальних зобов'язань (PSO), з 1 жовтня на 19% - до 5873 грн за 1 тис. куб. м (без ПДВ).

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом з транзиту та зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР викрило правоохоронців із Донецької області, які безпідставно нарахували понад 2,6 млн грн бойових доплат підлеглим

"Суспільне" розширює виробництво власного контенту на "Першому" і продовжить обмін контентом із усіма учасниками марафону "Єдині новини"

Запобіжний захід для заступника міністра агрополітики Дмитрасевича збережено - Апеляційна палата

Від початку доби відбулося 37 бойових зіткнень, найгарячіша ситуація на покровському напрямку - Генштаб

Ініціатива щодо посилення української ППО вже зібрала майже мільярд євро - МЗС Німеччини

США передали Харкову спецобладнання для відновлення електромереж

В Україні активно розвивається серійне виробництво наземних дронів

Міносвіти розробило рекомендації для вишів і профтехів щодо підготовки до нового 2024/2025 навчального року

Уночі ППО знищила один БпЛА Shahed у Миколаївській області - ОВА

Пакистан організував чотири спецрейси для вивезення своїх громадян після заворушень у Киргизстані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА