15:22 30.06.2016

Глава МВС України: Протас за нехитрою схемою викрав у сумі кілька мільйонів гривень

2 хв читати
Глава МВС України: Протас за нехитрою схемою викрав у сумі кілька мільйонів гривень

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков розповів про схему розкрадання бюджетних коштів, організовану керівником Санітарно-епідеміологічної служби України, головним санітарним лікарем країни Святославом Протасом.

"Схема мала характер використання державних коштів, перекидання їх на місцевий рівень, там їх відмивали і повертали в центр. Така нехитра схема", - сказав А. Аваков у четвер у Києві, відповідаючи на запитання журналістів.

Міністр зазначив, що якщо підсумовувати всі епізоди злочинів, то цифра присвоєних шляхом розкрадання державних коштів становитиме кілька мільйонів гривень.

Раніше на своїй сторінці у Facebook А. Аваков повідомив, що в четвер удень правоохоронці на гарячому затримали С. Протаса, якого підозрюють в організації злочинної схеми вимагання у підлеглих грошових коштів.

"Щойно, в робочому кабінеті, затримано головного санітарного лікаря України Святослава Протаса з начальником департаменту Санітарної служби України (Олександром – ІФ) Чепурним. Одночасно по всій країні проводяться обшуки, допитуються 19 головних санітарних лікарів областей, частину з яких також затримають", - написав він.

За словами міністра, група чиновників на чолі з С. Протасом розробила і впровадила злочинну схему викрадення великої суми бюджетних коштів. "На переведенні в готівку і отримання першого траншу викрадених коштів (400 000 грн) учасники афери були затримані", - уточнив А. Аваков.

Міністр зазначив, що спільна операція проводилася і розроблялася Нацполіцією (департаментом захисту економіки) і Національним антикорупційним бюро України. "Протас був затриманий у власному кабінеті як організатор розкрадань. Він діяв цинічно, попередньо змовившись про те, як і за якими правилами будуть викрадатися і відмиватися бюджетні гроші. Всім повідомили правила і "обов'язки" - і всі погодилися брати участь в афері .. і тільки один сказав – ні", - написав А. Аваков.

Глава МВС наголосив, що оперативники НАБУ і Нацполіції за час спостереження задокументували 11 фактів вимагання та отримання С. Протасом від підлеглих хабарів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА