10:07 25.04.2024

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

2 хв читати
Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

Суд розглянув клопотання прокурора й обрав наміснику Святогірської лаври митрополиту Арсенію, якого підозрюють у переданні російським окупантам даних про розташування блок-постів Сил оборони в Краматорському районі Донецької області, запобіжний захід. 

"За клопотанням прокурорів Донецької обласної прокуратури уродженцю Республіки Карелія рф, який обґрунтовано підозрюється у несанкціонованому поширенні інформації про розміщення Збройних сил України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави (ч. 2 ст. 114-2 КК України)", - зазначається в повідомленні  пресслужби Донецької обласної прокуратури.

Як повідомлялося, митрополит під відеозапис назвав парафіянам адреси блок-постів українських військ, а також підрозділів ЗСУ, СБУ, НПУ та Сил оборони України на території Святогірської МГ. Згодом це відео було розміщено на сайті лаври та в місцевій групі телеграм-каналу. У такий спосіб підозрюваний намагався завуальовано "злити" агресору місця дислокації українських блокпостів у фронтовому районі.

За даними слідства, митрополит іще до початку повномасштабного вторгнення РФ висловлював прокремлівські наративи з приводу війни в Україні, про що свідчать неодноразові інтерв'ю вікарія, в яких він називав збройну агресію Росії "громадянським конфліктом".

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили митрополиту про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ з можливістю їх ідентифікації на місцевості).

Священику загрожує до восьми років позбавлення волі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

У Харкові пролунав вибух - мер

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

Російські війська минулої доби двічі намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, відступили з втратами - Плетенчук

У Харківській області 1 людина загинула і 9 постраждали внаслідок ворожих обстрілів - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА