13:08 08.06.2016

В українському Transparency International чекають початку процесу заочного засудження Януковича восени

2 хв читати
В українському Transparency International чекають початку процесу заочного засудження Януковича восени

У Transparency International в Україні сподіваються, що процес заочного засудження екс-президента Віктора Януковича почнеться в Україні вже цієї осені.

"Ми спільно працюємо над тим, щоб можливість створення антикорупційного суду, акладена в змінах до законодавства щодо правосуддя, впровадилася в життя якнайшвидше, тому що без антикорупційного професійного незалежного суду у нас навряд чи будуть успішні судові рішення з ключових топ-корупціонерів, а рішення конфіскації є єдиним реальним свідченням того, що антикорупція в Україні перейшла від стадії підготовки до стадії реалізації", - сказав виконавчий директор Transparency International в Україні Ярослав Юрчишин на спільному брифінгу з міністром юстиції в Україні Павлом Петренком і главою Transparency International Хосе Санчес-Морено в середу в Києві.

У цьому контексті він продовжив: "Ми дуже сподіваємося, що восени станемо з вами свідками щонайменше публічних процесів над фігурами режиму Януковича і обіцянки нового генерального прокурора (генеральний прокурор України Юрій Луценко - ІФ), за підтримки Міністерства юстиції та Transparency International... Але відповідальність тут лежить саме на Генеральній прокуратурі України, яка розслідує справи топ-корупціонерів режиму Януковича... Ми сподіваємося, що заяви Юрія Луценка, які були підтверджені на зустрічі з главою Transparency International, не будуть таким самими, як заяви його попередників, і ми станемо свідками засудження, нехай і на початковому етапі, заочного засудження Януковича і ключових осіб його режиму".

За словами Я.Юрчишина, що не Transparency International повинна зробити конкретні кроки і доводити справи до логічного завершення, - "це відповідальність держави".

Разом з тим, за його словами, експертні організації, зокрема Transparency International, готові надавати експертну підтримку і допомогу Україні в цьому питанні.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Із прикордоння Харківської області за два дні евакуйовано понад 4,5 тис. жителів

Кулеба привітав нового очільника МЗС Португалії з призначенням та обговорив із ним імплементацію Формули миру

РФ за день шість разів атакувала Нікопольщину - Лисак

РФ за день шість разів атакувала Нікопольщину

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ ТА ПЕРЕДМІСТЮ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Єрмак попросив вокаліста U2 Боно залучити якомога більше країн до Глобального саміту миру

Синєгубов: Головне - стабілізувати фронт на півночі Харківщини

Росіяни вдарили ракетою по околиці Сум, наслідки уточнюються, попередньо без жертв - ОВА

На харківському напрямку ЗСУ другу добу ведуть контрударні дії в семи прикордонних селах із РФ - ОСУВ "Хортиця"

ГУР МО про нічну атаку дронів на військові об'єкти в РФ: Це закономірний наслідок російського вторгнення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА