16:57 07.03.2016

Глава Британської торгової палати пішов у відставку після слів про членство в ЄС

2 хв читати

Генеральний директор Асоціації британських торгових палат (British Chambers of Commerce, BCC) Джон Лонгуорт подав у відставку після того, як його усунули від роботи за висловлювання про можливі позитивні наслідки виходу Великобританії із складу Європейського союзу (Brexit), передає Бі-Бі-Сі.

Минулого четверга, виступаючи на щорічній конференції BCC, Дж.Лонгуорт сказав, що довгострокові перспективи Великобританії поза Євросоюзом виглядають кращими, ніж у його складі. За його словами, справи у британській економіці підуть набагато краще у разі виходу з ЄС. При цьому він порівняв референдум про членство в ЄС, запланований на 23 червня, з вибором найменшого з двох лих.

Через два дні чиновник був тимчасово усунений із займаної посади за дії, що суперечать офіційній позиції організації з дотримання нейтралітету в цьому питанні.

Асоціація британських торгових палат заявила, що як організація вона залишається осторонь диспуту про членство країни в ЄС і не вестиме кампанію на підтримку тієї або іншої сторони на референдумі про Brexit, оскільки погляди її членів з цього питання суттєво різняться.

У результаті, за словами представників торгової палати, Дж.Лонгуорт визнав, що його підтримка виходу країни з ЄС "швидше за все, створить плутанину".

Асоціації британських торгових палат - об'єднання, що складається з 52 акредитованих комерційних палат у всій країні, куди входять десятки тисяч великих, середніх і дрібних підприємств і фірм.

Раніше міністри фінансів провідних країн світу попередили, що світова економіка може сильно постраждати у разі виходу Британії із складу ЄС. Цей прогноз міститься в спільній заяві, прийнятій після закінчення дводенної зустрічі у рамках групи G20 в Китаї.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА