21:14 24.10.2019

Джонсон закличе членів парламенту провести дострокові вибори 12 грудня

2 хв читати
Джонсон закличе членів парламенту провести дострокові вибори 12 грудня

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон закличе членів британського парламенту погодитися на проведення загальних виборів у Британії 12 грудня, повідомляє в четвер телеканал Sky News.

"Спосіб досягти Brexit - це бути розсудливим з парламентом, і сказати, якщо вони хочуть більше часу, щоб розглянути цю прекрасну угоду, вони отримають його, але вони повинні погодитися на вибори 12 грудня", - наводить телеканал слова Джонсона.

Прем'єр готується в понеділок поставити на розгляд парламенту питання про дострокові вибори, повідомляє телеканал.

У листі лідеру британської опозиції Джеремі Корбіну Джонсон зазначив, якщо ЄС надасть Лондону відстрочку, про яку просив парламент Британії, то до 31 січня 2020 року Велика Британія повинна буде залишатися в складі блоку і "очевидно те, що повинні бути проведені вибори".

"За цих обставин палата громад наступного тижня проголосує, чи проводити вибори 12 грудня. Це означатиме, що парламент має бути розпущений після півночі 6 листопада", - йдеться в листі Джонсона, опублікованому в Twitter.

Джонсон підкреслив, що готовий виділити весь доступний час на обговорення угоди про Brexit.

"Якщо ви погодитеся наступного тижня проголосувати за вибори (у разі, якщо ЄС запропонує відстрочку до 31 січня, і уряд прийме цю пропозицію, що його зобов'язує робити парламент), ми виділимо весь вільний час між сьогоднішнім днем і 6 листопада на те, щоб обговорити законопроект щодо угоди про вихід і проголосувати за нього, зокрема в п'ятниці, вихідні, весь ранній і пізній час", - йдеться в листі.

Британський парламент традиційно не обговорює законопроекти по п'ятницях і у вихідні.

"Це означає, що ми зможемо реалізувати Brexit до виборів 12 грудня, якщо члени парламенту ухвалять таке рішення", - йдеться в листі.

"Вибори 12 грудня дозволять новому парламенту і уряду бути готовими вже до Різдва", - додав він.

За його словами, якщо йому вдасться за підсумками виборів домогтися більшості, то "ми ратифікуємо нову чудову угоду, яку я погоджував, здійснимо Brexit у січні, і країна буде рухатися далі". Якщо за підсумками виборів переможе Корбін, то, як вважає Джонсон, він буде просити ЄС про чергове відтермінування і після 31 січня 2020 року.

Для того, щоб уряд зміг організувати дострокові вибори у Великій Британії, йому потрібна підтримка двох третин членів палати громад.

Джонсон раніше вже закликав до дострокових виборів. Опозиційна Лейбористська партія у відповідь на це заявила, що не підтримає проведення виборів доти, поки ЄС не надасть Великій Британії продовження Brexit.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА