10:52 18.02.2016

Пайєтт підтримує рішення про відставку генпрокурора Шокіна і сподівається на подальшу реформу прокуратури

2 хв читати
Пайєтт підтримує рішення про відставку генпрокурора Шокіна і сподівається на подальшу реформу прокуратури

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт підтримує рішення про відставку генерального прокурора України Віктора Шокіна і сподівається на новий імпульс у реформуванні системи органів прокуратури.

"Я вітаю рішення президента України про відставку генерального прокурора, це сприятиме подальшому реформуванню (прокуратури)", - сказав Дж.Пайєтт на конференції в Києві в четвер.

Він вважає, що тепер завдання президента і Верховної Ради - узгодити кандидатуру нового генпрокурора, який повинен мати підтримку в парламенті і довіру громадянського суспільства. Крім того, за словами посла, новий генпрокурор має бути рішуче налаштований на реформування системи прокуратури.

"Щодо цього в України є успішна модель на прикладі впровадження нової патрульної поліції. Це приклад того, як створюються можливості для радикальних змін", - додав він.

За словами Дж.Пайєтта, реформа прокуратури є критично важливою для ефективності системи верховенства права".

Як повідомлялося, 16 лютого президент України Петро Порошенко у своєму зверненні до співвітчизників повідомив, що попросив генпрокурора В. Шокіна подати у відставку.

Того ж дня народний депутат України від фракції "Блок Петра Порошенко" Мустафа Найєм повідомив, що В. Шокін написав заяву про звільнення його з посади генпрокурора України.

17 лютого начальник Управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генпрокуратури України Сергій Горбатюк повідомив, що В. Шокін перебуває у відпустці.

Увечері керівник фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко заявив, що В. Шокін передав президенту України заяву про відставку: "Він написав заяву про відставку. Президент з ним зустрівся і отримав від нього заяву про відставку. Доки Верховна Рада його не затвердить – він перебуває, як я розумію, на лікарняному або у короткостроковій відпустці – він виконує обов'язки".

В. Шокін призначений генеральним прокурором України в лютому 2015 року. Відповідно до чинної Конституції України, генпрокурора призначає і звільняє президент за згодою парламенту. Водночас, парламент має можливість певною кількістю голосів оголосити вотум недовіри генпрокурору, після чого має відбутися його відставка з посади.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський звільнив С. Рудя з посади начальника УДО - указ

Шмигаль обговорив із Мецолою конфіскацію активів РФ та євроінтеграцію України

Ворог завдав 5 ракетних і 72 авіаудари, обстріляв понад 100 населених пунктів

У Києві великі промпідприємства знижують обсяги споживання електроенергії в пікові години, для побутових споживачів обмеження не застосовуються

Шмигаль і Шульце обговорили реалізацію спільних проєктів і підготовку до Конференції з питань відновлення

За добу на фронті відбулося 76 бойових зіткнень, ЗС України відбили 20 атак на авдіївському напрямку

Зеленський обговорив з президентом Гани питання співпраці та участі в Саміті миру

Президент Молдови підтвердила свою участь у Саміті миру - Зеленський

Посол Великої Британії привітав Залужного з призначенням послом: З нетерпінням очікую спільної роботи зі зміцнення партнерства

Ініціатори звільнення Кубракова пояснили це рішення у ВР відновленням Мінрегіонрозвитку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА