11:58 22.01.2016

Яресько розраховує на допомогу міністра фінансів Німеччини в переговорах із Росією про борг

2 хв читати
Яресько розраховує на допомогу міністра фінансів Німеччини в переговорах із Росією про борг

Німеччина надає допомогу Україні в питанні організації переговорів із Росією щодо реструктуризації державного боргу, і Київ розраховує на продовження такої допомоги для досягнення позитивного результату, повідомила міністр фінансів Наталія Яресько.

"Ми завжди відкриті (до переговорів із РФ щодо реструктуризації боргу - ІФ). Я веду розмови разом із нашими друзями і партнерами в Німеччині", - сказала вона журналістам у п'ятницю в кулуарах Українського сніданку в Давосі, організованого Фондом Пінчука.

Н.Яресько нагадала, що міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле допоміг в організації зустрічі з міністром фінансів РФ Антоном Силуановим 12 жовтня в Лімі (Перу) в кулуарах засідання МВФ і брав участь у ній.

Коментуючи зустріч із М.Шойбле в Давосі 21 січня, глава Мінфіну України зазначила, що він і надалі допоможе в організації зустрічей із Мінфіном Росії.

Н.Яресько висловила жаль, що російська делегація не змогла зустрітися в Давосі, але припустила, що така зустріч усе ж відбудеться найближчим часом у Берліні.

Глава Мінфіну Україна наголосила, що Київ, як і раніше, відкритий до переговорів і реструктуризації, але її умови не мають бути кращими, ніж ті, за якими було здійснено реструктуризацію для приватних кредиторів.

"Ми відкриті до можливої реструктуризації незважаючи на всі наші юридичні справи в різних судах. Я надалі фактично думаю, що це (реструктуризація - ІФ) можливо, якщо є бажання з іншого боку", - сказала Н.Яресько.

Борг за євробондами на $3 млрд, які Росія викупила на засоби ФНД наприкінці 2013 року, мав бути погашений до Нового року. Україна ввела мораторій на обслуговування цієї заборгованості, у відповідь Росія заявила, що захищатиме свої інтереси в суді.

Україна до 1 січня не здійснила платіж на загальну суму $3,075 млрд у рахунок погашення та обслуговування єврооблігацій, що належать Росії. У зв'язку з цим Мінфін РФ звернувся до компанії Law Debenture Corporation, що відповідно до емісійної документації за облігаціями виступає довірителем кредитора, й ініціював процедури, необхідні для початку судового розгляду. Позов буде подано до англійського суду.

Як говорив раніше А.Силуанов, незважаючи на початок судового процесу РФ не вважає діалог з Україною неможливим.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Чехії підтвердив свою участь у Саміті миру

Зеленський звільнив С. Рудя з посади начальника УДО - указ

Шмигаль обговорив із Мецолою конфіскацію активів РФ та євроінтеграцію України

Ворог завдав 5 ракетних і 72 авіаудари, обстріляв понад 100 населених пунктів

У Києві великі промпідприємства знижують обсяги споживання електроенергії в пікові години, для побутових споживачів обмеження не застосовуються

Шмигаль і Шульце обговорили реалізацію спільних проєктів і підготовку до Конференції з питань відновлення

За добу на фронті відбулося 76 бойових зіткнень, ЗС України відбили 20 атак на авдіївському напрямку

Зеленський обговорив з президентом Гани питання співпраці та участі в Саміті миру

Президент Молдови підтвердила свою участь у Саміті миру - Зеленський

Посол Великої Британії привітав Залужного з призначенням послом: З нетерпінням очікую спільної роботи зі зміцнення партнерства

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА