14:16 07.12.2015

У "Правому секторі" кажуть, що вночі перешкодили енергетикам відновити постачання е/е в Крим, у разі відновлення електропостачання діятимуть "в іншому форматі"

2 хв читати
У "Правому секторі" кажуть, що вночі перешкодили енергетикам відновити постачання е/е в Крим, у разі відновлення електропостачання діятимуть "в іншому форматі"

В русі "Правий сектор" заявили, що минулої ночі перешкодили спробі енергетиків відновити електропостачання однією з ліній електропередач, що ведуть в окупований Крим.

"Сьогодні вночі відбулася спроба підключити одну з енергомереж, яка йде на завод олігарха Фірташа "Титан". Ремонтники, які прибули разом з представниками МВС і СБУ, намагалися запустити електролінію згідно з домовленостями частини організаторів блокади Криму з Порошенком", - зазначено в повідомленні, оприлюдненому на сайті "Правого сектору" в понеділок.

За твердженням прес-служби руху, "три оперативні групи ПС під керівництвом друга "Хаммера" - комбата 2-го запасного батальйону ДУК ПС - спільно з активістами "Ветеранів Айдару" і ВПК "Айдар" завадили злочинним діям і не допустили відновлення електропостачання на окуповану територію".

У "Правому секторі" зазначили, що для них, як і для багатьох інших активістів блокади, стала несподіванкою згода представників меджлісу кримськотатарського народу на відновлення електропостачання в окупований Крим.

"Нам незрозуміла позиція як влади, так і частини організаторів блокади про економічну співпрацю і торгівлю з ворогом. Ми заявляємо: якщо електропостачання буде відновлено, "Правий сектор" припинить свою участь у громадській акції "Блокада Криму", тому що не бачить сенсу в такому "блокуванні". Залишаємо за собою право в іншому форматі здійснювати контроль і не допускати постачання вантажів і ресурсів на окуповану територію", - заявили в русі.

Як повідомлялося, 7 грудня глава меджлісу кримськотатарського народу народний депутат України Рефат Чубаров не виключив, що енергопостачання тимчасово окупованою Росією Автономної Республіки Крим з материкової України буде відновлено до кінця місяця однією лінією електропередач.

Дещо пізніше національний лідер кримських татар, уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв за підсумками зустрічі з президентом Петром Порошенком, що відбулася в суботу, заявив, що електропостачання з материкової України в окупований Крим може бути відновлено з поваги до кримчан, які опинилися в заручниках окупантів, але не більше, ніж обсягом 200-250 МВт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна та Литва домовилися про спільні кроки щодо співпраці з третіми країнами стосовно прискорення військової допомоги

Зеленський і Трюдо скоординували позиції перед Самітом миру

СИЛИ ОБОРОНИ ПІВДНЯ ПОПЕРЕДЖАЮТЬ ПРО ЗАГРОЗУ БАЛІСТИКИ З КРИМУ ДЛЯ ПІВДЕННИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ

Поліція Одещини викрила співробітника ТЦК, який вимагав хабар за видачу довідок для відстрочки мобілізації

Синєгубов доручив підготувати публічний звіт щодо будівництва фортифікацій

Українська авіація завдала ударів по двох районах зосередження особового складу противника

Відбувається евакуація з двох міських громад Сумщини - ОВА

На лінії фронту за добу зафіксовано 140 бойових зіткнень

З вовчанського напрямку вже евакуювали 5900 людей

Терехов закликав місцевий бізнес і депутатів усіх рівнів підтримати грошима захисників регіону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА