11:17 11.08.2015

ФГВФО продав Укргазпромбанк Primestar Energy FZE з ОАЕ

2 хв читати
ФГВФО продав Укргазпромбанк Primestar Energy FZE з ОАЕ

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) за підсумками відкритого конкурсу серед кваліфікованих інвесторів 7 серпня уклав угоду купівлі-продажу 100% акцій Укргазпромбанку з Primestar Energy FZE (Дубай, ОАЕ).

"Показники платоспроможності й ліквідності Укргазпромбанку мають бути відновлені новим власником впродовж 30 днів. Завершення процедури капіталізації банку має бути підтверджене результатом інспекційної перевірки НБУ", - зазначено в повідомленні Фонду у вівторок.

Усі вкладники, зокрема юридичні та фізичні особи, чиї вклади перевищують 200 тис. грн, зможуть повернути свої вклади у визначені договорами терміни, але не раніше завершення процедури відповідності банку вимогам банківського законодавства України. Крім того, Фонд не витрачатиме свої кошти на виведення банку з ринку, зокрема на виплату гарантованої суми, зазначено в релізі.

ФГВФО уточнює, що компанії групи Primestar здійснюють діяльність з управління корпоративними правами, а також діяльність у сфері сировинних матеріалів для гідроелектричної, газової промисловості й електропромисловості у всьому світі, враховуючи також торгівлю вугіллям, сирою нафтою, сталлю, сировинними матеріалами для електростанцій.

З метою контролю за процесом виконання інвестором своїх зобов'язань Фонд призначив у банк свого куратора - провідного економіста-аналітика Степанець Вікторію Сергіївну.

ФГВФО не уточнює суму, за яку продав банк, але вказує, що Primestar Energy також відшкодував витрати Фонду на здійснення тимчасової адміністрації у банку.

"Укладання другої такої угоди з іноземним інвестором упродовж одного місяця підтверджує попередні припущення Фонду про початок процесу відновлення банківської системи України та її економіки загалом", - зазначає ФГВФО.

Як повідомлялося, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) ввів тимчасову адміністрацію в Укргазпромбанк на три місяці - до 7 липня, а потім продовжив її на місяць - до 7 серпня.

Укргазпромбанк засновано в 1996 році. Його провідними акціонерами на 1 січня 2015 року були Ігор Сухіна (6,0964%), Ілля Рибчич (7,5329%), Яніна Сухіна (18,8336%), Іван Діяк (24,5167%), Олег Діяк (24,0973%), Оксана Решетняк (9,9267%), Віктор Решетняк (7,8729%).

За даними НБУ, за розміром загальних активів Укргазпромбанк на 1 січня 2015 року займав 81-ше місце (1,369 млрд грн) серед 158 банків, що діяли в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА