20:32 14.03.2023

Замовні медіакампанії проти Фонду гарантування вкладів не зупинять роботу з притягнення до відповідальності власників банків - заява

3 хв читати
Замовні медіакампанії проти Фонду гарантування вкладів не зупинять роботу з притягнення до відповідальності власників банків - заява

Замовні медіа-кампанії проти Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) не зупинять роботу з притягнення до відповідальності власників і усіх винних у виведенні коштів збанкрутілих банків.

Згідно із заявою Фонду у вівторок, одним із пріоритетів ФГВФО є притягнення до відповідальності всіх винних у виведенні коштів банків, відшкодування збитків і задоволення вимог кредиторів цих банків - громадян і бізнесу.

При цьому наголошується, що від початку банківської кризи 2014-16 рр. з ринку було виведено понад 100 банків. Практично з них ще до віднесення до категорії неплатоспроможних було виведено кошти клієнтів у величезних обсягах.

На сьогодні сума претензій до власників і пов'язаних осіб таких банків, які вже направлені Фондом до судів, становить близько 150 млрд грн. Однак у процесі цієї роботи Фонд стикається з дедалі запеклішою протидією тих, хто винен у незаконному виведенні коштів. Це особи, які мають у своєму арсеналі необмежені ресурси для відстоювання власних інтересів - колосальні статки, впливові зв'язки, медіаресурси. Одним із активно застосовуваних ними інструментів є цілеспрямовані замовні медіакампанії з метою дискредитації Фонду та, як наслідок, впливу на подальший перебіг подій у межах відповідних судових процесів і кримінальних проваджень, наголошується в заяві.

"Як стало відомо, наразі проти Фонду готується чергова замовна медіакампанія, метою якої є зупинити принципову безкомпромісну роботу Фонду з повернення незаконно виведених коштів і притягнення до відповідальності винних у їх виведенні. Замовником цієї медіакампанії виступає власник одного з найбільших банків, що виводяться з ринку Фондом. На підготовку медіакампанії з дискредитації Фонду гарантування витрачаються шалені кошти. Мета її - сформувати в суспільстві думку, що фігурант є жертвою політичних переслідувань, а не шахраєм в особливо великих розмірах", - констатується в пресрелізі.

І додається, що до яких би брудних технологій не вдавалися б зацікавлені особи, Фонд не припинить переслідування всіх причетних до виведення коштів із банків, спираючись на закон і керуючись інтересами держави та кредиторів банків, що виводяться з ринку.

"Окремо звертаємося до представників ЗМІ та експертної спільноти: закликаємо чинити опір будь-яким спробам нечистих на руку банкірів залучити вас до брудних інформаційних війн, дотримуючись правил і професійних стандартів журналістики. Це важливо завжди, а особливо зараз, під час війни. Адже за рахунок коштів, стягнутих з пов'язаних осіб, зокрема, погашатимуться зобов'язання Фонду перед державою. Надходження до держбюджету є критично важливими для оборони від російського агресора, а надалі - для післявоєнної відбудови", - наголошується в заяві.

"Пам'ятайте, що на одній шальці терезів - інтереси держави, права людей, які втратили свої гроші, довіривши їх недобросовісним банкірам, а на іншій - інтереси тих, хто винен у цьому!", - резюмують у Фонді.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Найближчі дні в Україні будуть теплими, в деяких областях пройдуть невеликі дощі

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА