17:56 10.08.2015

Захист Януковича погоджує з органами слідства в Україні порядок здійснення його допиту в режимі відеоконференції - адвокат

2 хв читати
Захист Януковича погоджує з органами слідства в Україні порядок здійснення його допиту в режимі відеоконференції - адвокат

Органи слідства та захист екс-президента України Віктора Януковича погоджують порядок здійснення його допиту в режимі відеоконференції, заявляє його адвокат Віталій Сердюк.

"Генеральною прокуратурою України у своїх офіційних листах підтверджено можливість і готовність провести допит Віктора Федоровича Януковича за місцем його нинішнього перебування в режимі відеоконференції", - заявив захисник агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

При цьому В.Сердюк повідомив: "На сьогодні між органами слідства і стороною захисту триває погодження питання щодо порядку проведення такого допиту, а також про долучення до матеріалів провадження письмових пояснень Віктора Федоровича Януковича".

Водночас захист екс-президента вважає, що публікація в газеті "Урядовий кур'єр" повістки про виклик В.Януковича в управління Генпрокуратури для проведення процесуальних дій спрямована "на створення у громадськості враження, що він переховується від слідства".

Адвокат також нагадав, що екс-президент у своїх зверненнях до Генеральної прокуратури висловлював своє бажання і готовність співпрацювати зі слідством, зокрема спілкуватися зі слідчими в режимі відеоконференції.

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура України викликала екс-президента країни В.Януковича 11 серпня для проведення слідчих і процесуальних дій.

"Підозрюваний Янукович Віктор Федорович (...) викликається 11 серпня 2015 року на 11:00 до начальника відділу Генеральної прокуратури України Безщасного Ю.М. (...) для проведення слідчих і процесуальних дій у кримінальному провадженні №42015000000001178 за ч. 5 ст. 191 КК України", - йдеться в повістці, опублікованій в урядовому виданні "Урядовий кур'єр" від 6 серпня.

28 липня було розпочато процедуру заочного засудження шести колишніх високопоставлених українських чиновників, зокрема екс-президента В.Януковича. Таким чином, суд розпочав процедуру їх заочного засудження.

У Генпрокуратурі України раніше заявляли, що не отримали підтверджень про місцезнаходження В.Януковича ні від нього самого, ні від представників Російської Федерації.

У низці кримінальних проваджень, в яких підозрюваним проходить В.Янукович, його оголошено в розшук у зв'язку з переховуванням від слідства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Розпочався другий процес проти групи "Рейхсбюргерів"

Війська РФ за минулий день здійснили 34 обстріли 11 громад Сумської області, одна людина поранена

Агресор завдав удару безпілотниками по енергетичних об'єктах Конотопа та Шостки

У Києві відбувся прем'єрний показ 7 документальних фільмів "Anthem of life"

На Покровському напрямку від початку доби відбито 37 атак - Генштаб ЗСУ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 94 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

Єврокомісія анонсувала в липні першу виплату з надприбутків від заморожених активів РФ

Окупанти втратили з опівночі на харківському та покровському напрямках 118 осіб і 28 одиниць техніки

Україна та Швеція розпочали переговори для укладення двосторонньої безпекової угоди

У Полтавській області сталася аварія на магістральному газопроводі, пять тисяч абонентів без газопостачання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА