12:59 09.04.2015

Сайти сепаратистів фізично не були на обладнанні Nic.ua - директор

2 хв читати
Сайти сепаратистів фізично не були на обладнанні Nic.ua - директор

Компанія Nic.ua 9 квітня блокує домени сайтів, через які її обладнання було вилучено Службою безпеки України (СБУ), повідомив директор компанії Андрій Хветкевич під час прес-конференції в Києві в четвер.

За його словами, вказані СБУ сепаратистські сайти не розміщувалися фізично на обладнанні компанії, а лише реєстрували доменні імена, сайти були в Росії, в інших місцях, і працювали дотепер.

А. Хветкевич наголосив, що від вилучення обладнання постраждали усі клієнти, які користувалися послугами хостингу.

Він також зазначив, що компанія не отримувала ніяких офіційних документів, що передбачали би блокування вищезгаданих сайтів.

"Ми готові йти на зустріч СБУ, ми зараз, під час прес-конференції, блокуватимемо домени цих сайтів, загалом на вимогу СБУ це були чотири домени" - сказав А.Хветкевич.

Як повідомлялося з посиланням на директора компанії Nic.ua А.Хветкевича, представники Служби безпеки України 7 квітня вилучили хостингові сервери в чотирьох дата-центрах хостинг- і доменного провайдера Nic.ua.

Він також додав, що раніше представники СБУ зверталися до провайдера з приводу розміщення на серверах сепаратистських сайтів, після чого компанія відключала ці сайти.

За його словами, вилучені лише хостинг-сервери. Але сервери, що обслуговують домени, в робочому стані.

За даними керівника Nic.ua, компанія обслуговує понад 150 тис. клієнтів, з них - близько 50 тис. є клієнтами хостингу.

Пізніше радник глави СБУ Маркіян Лубківський повідомив, що Служба триматиме в себе сервери компанії Nic.ua впродовж двох місяців. Постраждалі від вилучення обладнання клієнти компанії можуть звернутися по допомогу до слідства, щоб скопіювати свої дані.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА