19:15 07.04.2015

На посаду директора Антикорупційного бюро конкурсна комісія рекомендуватиме юристів Ситника та Сірого

3 хв читати

Конкурсна комісія затвердила кандидатури юристів Артема Ситника та Миколи Сірого для подачі президентові України Петру Порошенку на посаду директора Національного антикорупційного бюро України.

За таке рішення на засіданні у вівторок проголосували вісім членів комісії.

Перед цим комісія провела рейтингове голосування щодо трьох кандидатур: за затвердження А.Ситника проголосували сім членів комісії, М.Сірого - п’ять членів, народного депутата Віктора Чумака - три члени комісії.

Згідно із законом, кандидатура мала набрати не менше ніж п’ять голосів членів конкурсної комісії, щоб її направити на затвердження главі держави.

М.Сірий, 53 роки, юрист. Закінчив Київський політехнічний інститут та Харківський юридичний інститут, завершив навчання в аспірантурі Інституту держави і права ім. Корецького НАН України. Працював помічником прокурора м. Вознесенська Миколаївської області, а також на різних посадах в Інституті ім. Корецького. У 1998-1999 рр. був заступником голови Державного комітету України з питань розвитку підприємництва. З 1999 року і досі обіймає посаду старшого наукового співробітника Інституту ім. Корецького. З 2001 року є керівником громадської організації "Юридичний клуб", а також членом Ради адвокатів Києва.

А.Ситник, 35 років, юрист. Закінчив Національну юридичну академію України ім. Ярослава Мудрого. На початку 2000-х працював помічником прокурора Ленінського району м. Кіровограда, потім слідчим та старшим слідчим. У серпні 2008 року був переведений на посаду начальника слідчого відділу прокуратури Київської області. Звільнився в 2011 році за власним бажанням через "незгоду з політикою режиму Януковича, криміналізацією правоохоронних органів".

Голова конкурсної комісії Рефат Чубаров зазначив, що особисто він шукав молодих людей на цю посаду.

"У мене немає відчуття, що ми знайшли зірку, яка завтра на цій посаді настільки розгориться, що вся корупція якщо не зникне, то в усякому разі зменшиться. Але це означає, що наша тримісячна робота не пройшла дарма", - зазначив він.

Як повідомлялося, загалом для участі в конкурсі з відбору директора Антикорупційного бюро надійшли документи 176 людей, з яких 76 були відразу ж відсіяні з формальних причин. На першому етапі співбесіди було визначено 21 претендента, з яких у результаті були відібрані чотири претенденти кандидатів (Яків Варичев, М.Сірий, А.Ситник та Віктор Чумак), які протягом місяця проходили спецперевірку перед направленням кандидатур на розгляд президентові.

Із цих чотирьох кандидатів не пройшов спецперевірки Я.Варичев, який не зазначив фактів перетину українсько-російського державного кордону, і СБУ визнала це підставою для того, щоб визнати таким, що не пройшов спецперевірку. Я.Варичев заявив, що оскаржить рішення комісії про його виключення з переліку кандидатур на посаду директора Національного антикорупційного бюро в суді.

Стосовно інших кандидатів зауважень за підсумками спецперевірки ні в СБУ, ні в інших органів не було.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у Харкові дітей один хлопчик важкому стані, повідомив мер

"Укренерго" закликає до економного споживання е/е ввечері, щоб уникнути графіків відключень

СБУ затримала жительку Київщини, яка передавала ворогу інформацію про оборону Києва у 2022 році

Окупанти вдарили по Харкову, постраждало троє дітей - Синєгубов

Рада продовжила дію воєнного стану та загальної мобілізації

В Івано-Франківській області ліквідовано пожежу на об'єкті критичної інфраструктури після атаки ворога - ДСНС

Уночі 9 та 10 травня в Україні заморозки на поверхні ґрунту

У четвер в Україні без опадів, лише в Карпатах і Криму короткочасні дощі, на поверхні ґрунту заморозки

Через бойові дії та ворожу атаку є знеструмлення в дев'яти областях - "Укренерго"

Унаслідок нічного удару по Білозерці загинула жінка, постраждали троє людей - Херсонська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА