19:29 15.02.2024

Колишнього в. о. директора ДП "Південдіпрошахт" і його заступника засуджено до 7 років позбавлення волі

2 хв читати
Колишнього в. о. директора ДП "Південдіпрошахт" і його заступника засуджено до 7 років позбавлення волі

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду (ВАКС) визнала винними колишнього в. о. директора ДП "Південдiпрошахт" і його заступника у заволодінні грошовими коштами в особливо великому розмірі й засудила їх до семи років і п’яти місяців та семи років і трьох місяців відповідно, повідомляють у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП).

"15 лютого 2024 року Колегія суддів ВАКС оголосила вирок, яким колишнього в. о. директора ДП "Південдіпрошахт" і його заступника визнано винними в замаху на заволодіння грошовими коштами в особливо великому розмірі, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191 КК України. За вироком суду колишньому керівнику ДП призначено покарання у вигляді 7,5 року позбавлення волі, його заступнику - 7 років 3 місяці позбавлення волі", - ідеться в повідомленні САП у телеграм-каналі в четвер.

Як повідомляється, "вирок ВАКС набирає законної сили через 30 днів з дня його проголошення, якщо його не буде оскаржено в Апеляційній палаті ВАКС".

Як нагадали в САП, наприкінці 2019 року колишній директор ДП "Південдіпрошахт" і його заступник з юридичних питань вирішили заволодіти грошовими коштами в розмірі 7 млн грн, отриманими в результаті продажу адміністративного приміщення державного підприємства в центрі м. Харкова. Для цього спочатку було укладено низку удаваних договорів із підконтрольним підприємством про нібито надання послуг із переведення паперового архіву держпідприємства в електронний вигляд, а згодом, через використання векселів як засобу розрахунків за ними, було безспірно визнано наявність заборгованості в зазначеному розмірі перед приватним підприємством.

Як повідомляється, "це стало підставою для відкриття органами державної виконавчої служби проваджень щодо стягнення з держпідприємства "Південдіпрошахт" 7 млн грн безпосередньо після продажу в листопаді 2019 року адміністративної будівлі в центрі Харкова, однак закінчити реалізацію своїх намірів підозрюваним не вдалося через вжиті органами влади заходи".

Обвинувальний акт у справі скеровано до суду в серпні 2021 року.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу внаслідок обстрілів загинули троє мирних жителів

Силами ППО за добу знищено п'ять розвідувальних БПЛА в південних областях України

Українська авіація за добу завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

На фронті за добу було 155 бойових зіткнень, на харківському напрямку ворог здійснив 12 атак

Війська РФ за добу завдали по Україні 13 ракетних і 118 авіаційних ударів

За добу на Донеччині через російські обстріли поранено двох жителів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів одна людина загинула, ще п'ятеро дістали поранення, серед них дитина

Сили оборони за добу ліквідували 1260 окупантів

Припинення вогню в Газі можливе хоч завтра, якщо ХАМАС звільнить заручників

Президент Європейської ради: Накази про евакуацію в "небезпечні зони" для цивільного населення Рафаха неприйнятні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА