10:53 07.04.2015

Фонд гарантування вкладів за 4 дні виплатив вкладникам ВіЕйБі Банку і Міського комерційного банку 1,66 млрд грн

2 хв читати
Фонд гарантування вкладів за 4 дні виплатив вкладникам ВіЕйБі Банку і Міського комерційного банку 1,66 млрд грн

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФЛ) за перші 4 дні виплатив вкладникам ліквідовуваних ВіЕйБі Банку (VAB Банк) і Міського комерційного банку (CityCommerce Bank, обидва - Київ) відповідно до 1,3 млрд грн і 363 млн грн.

Як зазначено в повідомленні Фонду, гарантовану суму відшкодування до 200 тис. грн отримали 16,7 тис. вкладників VAB Банку і 3,9 тис. вкладників CityCommerce Bank

ФГВФЛ уточнює, що усього в загальний реєстр вкладників VAB Банку включено 95 тис. осіб, яким слід виплатити 3,1 млрд грн, CityCommerce Bank - відповідно до 13 тис. осіб з 636 млн грн. Термін виплат гарантованої суми відшкодування за спрощеною процедурою вкладникам цих банків - до 12 травня.

Як повідомлялося, тимчасову адміністрацію в Міський комерційною банк і VAB Банк НБУ ввів з 21 листопада 2014 року до 20 лютого 2015 року, а потім продовжив термін її роботи до 20 березня, після чого було ухвалено рішення про ліквідацію банків.

Фонд зазначає, що в період дії тимчасової адміністрації вкладники VAB Банку вже отримали 3,7 млрд грн, а CityCommerce Bank - 1,3 млрд грн.

VAB Банк працював на фінансовому ринку України з 1992 року. Основним його акціонером є Олег Бахматюк (86,778%), який поклав відповідальність на погіршення ситуації в банку на Національний банк України.

Міський комерційний банк був заснований у 2006 році. На 1 жовтня 2014 року його єдиним акціонером було ТОВ "Глобал фінансіал менеджмент груп". У листопаді 2014 року Міський комерційний банк заявив про зміну власника: 100% акцій керівної компанії GFM Group, основним активом якої є банк, були продані новим неназваним інвесторам, проте це не виправило ситуацію.

За даними НБУ, на початок жовтня 2014 року VAB Банк за розміром активів посідав 16-те місце (23,973 млрд грн), а Міський комерційний банк - 41-ше місце (3,917 млрд грн) серед 166 банків, що діяли в країні. Через квартал активи VAB Банк впали до 11,426 млрд грн, а CityCommerce Bank - до 0,127 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський привітав угоди між громадами України та зарубіжних країн

О.Прокопенка призначено начальником Управління СБУ в Хмельницькій області

Зеленський провів нараду з керівництвом Сил оборони

Міжвідомча комісія з питань реалізації норм міжнародного права обговорила питання захисту прав людини під час воєнного стану

Президент Чехії підтвердив свою участь у Саміті миру

Зеленський звільнив С. Рудя з посади начальника УДО - указ

Шмигаль обговорив із Мецолою конфіскацію активів РФ та євроінтеграцію України

Ворог завдав 5 ракетних і 72 авіаудари, обстріляв понад 100 населених пунктів

У Києві великі промпідприємства знижують обсяги споживання електроенергії в пікові години, для побутових споживачів обмеження не застосовуються

Шмигаль і Шульце обговорили реалізацію спільних проєктів і підготовку до Конференції з питань відновлення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА