16:18 27.12.2013

Мінінфраструктури та Державіаслужба призупинили дію сертифіката експлуатанта Air Onix

2 хв читати

Міністерство інфраструктури України та Державна авіаційна служба за підсумками засідання постійно діючої комісії з питань сертифікації експлуатантів авіаційного транспорту припиняють дію сертифіката експлуатанта авіакомпанії Air Onix (Сімферополь, АРК).

Як повідомила прес-служба міністерства, авіаперевізник протягом місяця зобов'язаний надати комісії фінансову звітність та детальний план врегулювання ситуації, зокрема графік погашення заборгованості перед партнерами і відновлення польотів.

Водночас Державіаслужба, за дорученням міністра інфраструктури Володимира Козака, у січні проведе позапланову перевірку компанії на предмет фінансової спроможності, після чого буде розглянуто питання відновлення дії сертифіката або його анулювання та позбавлення авіакомпанії всіх прав на експлуатацію повітряних ліній.

Як повідомлялося, Air Onix звернулася до Державіаслужби з проханням про призупинення всіх рейсів на найближчі кілька місяців.

"Починаючи з весни 2014 року, авіакомпанія відновить рейси, що були раніше заплановані на літню навігацію, серед них традиційний напрямок Сімферополь - Київ - Сімферополь та інші, а також відкриє новий рейс Донецьк-Тель-Авів-Донецьк", - зазначалося в повідомленні компанії в п'ятницю.

За всіма невикористаними квитками, придбаними на скасовані рейси, повернення выдбуватимуться в порядку черговості обробки запитів.

" Air Onix створила антикризовий центр, що стежить за тим, аби повернення за квитки здійснювалися в найкоротші терміни. Після новорічних свят авіакомпанія надасть можливість ознайомитися з планами розвитку на 2014 рік", - наголошується в повідомленні.

Air Onix призупинила польоти з 11 грудня, зокрема, у зв'язку із заборгованістю перед хендлінговими компаніями за наземне обслуговування. При цьому авіаперевізник планував з 19 грудня відновити виконання рейсу № 106 Київ - Сімферополь і далі відновлювати рейси за рештою маршрутів, проте не зробив цього.

Як повідомлялося в листопаді 2013 року, Air Onix планувала відмовитися від експлуатації літаків Boeing 737-500, зважаючи на їхню малу пасажиромісткість та низьку економічну ефективність і планувала до літньої навігації-2014 поповнити флот літаками Boeing 737-400, 737-300 і 737-800. Таким чином, після оновлення флот планувалося довести до п'яти повітряних лайнерів.

Крім того, в 2014 році авіакомпанія планувала розпочати виконання нових рейсів з Києва до Ларнаки і Барселони, з Сімферополя до Берліна, Ганновера, Мюнхена, Варшави, Донецька, Калінінграда, з Донецька до Тель-Авіва, Праги, Ларнаки, Санкт Петербурга.

Авіакомпанія Air Onix заснована в 2007 році. Перший рейс виконала 28 квітня 2012 року. Основна виробнича база - міжнародний аеропорт "Сімферополь".

Парк повітряних суден авіакомпанії Air Onix складається з двох літаків Boeing 737-300 і одного Boeing 737-400.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА