18:18 18.12.2013

Авіакомпанія Air Onix призупинила польоти - джерело

2 хв читати

Авіакомпанія Air Onix (Сімферополь) тимчасово припинила польоти, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" інформоване джерело.

За словами співрозмовника агентства, виконання польотів призупинене 11 грудня і пов'язане, зокрема, з заборгованістю авіакомпанії перед хендлінговими компаніями за наземне обслуговування.

Джерело також зазначило, що компанія, можливо, розрахується з боргами на початку 2014 року й відновить польоти.

Агентству "Інтерфакс-Україна" поки що не вдалося отримати коментарі в авіакомпанії.

Як повідомлялося в листопаді поточного року, Air Onix планувала відмовитися від експлуатації літаків Boeing 737-500 через їх малу пасажиромісткість і низьку економічну ефективність, і планувала до літньої навігації 2014 року поповнити флот літаками Boeing 737-400, 737-300 і 737-800. Отже, після оновлення її флот планувалося довести до п'яти повітряних лайнерів.

Крім того, у 2014 році авіакомпанія планувала розпочати виконання нових рейсів із Києва до Ларнаки й Барселони, з Сімферополя до Берліна, Ганновера, Мюнхена, Варшави, Донецька, Калінінграда, з Донецька до Тель-Авіва, Праги, Ларнаки, Санкт-Петербурга.

Авіакомпанія Air Onix заснована у 2007 році. Перший рейс виконала 28 квітня 2012 року. Основна виробнича база - міжнародний аеропорт "Сімферополь".

Парк повітряних суден авіакомпанії Air Onix складається з двох літаків Boeing 737-300 і одного Boeing 737-400.

У серпні поточного року стало відомо, що компанія ASA Luftfahrt Formgestaltung Gmbh (Відень), яка володіла 80% акцій Air Onix, вийшла зі складу її акціонерів, а сімферопольські ТОВ "Крим-Дидактик" та "Онікс-Груп" (пов'язані з гендиректором авіакомпанії Ігорем Мельником), що раніше володіли по 10% акцій, наростили свої частки в її статутному капіталі до 45% кожна. Окрім того, до складу акціонерів Air Onix увійшла фізична особа з часткою 10% акцій.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗСУ про ситуацію на Харківському напрямку

Зеленський запросив узяти участь у Саміті миру президента Аргентини, прем'єр-міністра Ісландії та Вселенського патріарха

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

Єрмак: Успіхи боротьби на фронті та Глобального саміту миру дадуть результат для справедливого миру в Україні

Канада виділить понад $55 млн на зміцнення української ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА