13:40 11.09.2013

Останньому призову на строкову службу підлягають майже 11 тисяч українців - розпорядження Кабміну

2 хв читати

Кабінет Міністрів України затвердив розпорядження, згідно з яким чисельність громадян України, що підлягають призову на строкову військову службу в жовтні-листопаді 2013 року, становитиме 10,8 тис людей.

Так, у розпорядженні Кабміну від 4 вересня зазначається, що на строкову службу до Збройних сил України призивають 5 тис. осіб, на службу до Внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України - 4,8 тис , а ще тисячу громадян України призвуть для Держспецтрансслужби України.

Як повідомлялося, 30 серпня міністр оборони України Павло Лебедєв повідомив, що під час останнього призову восени поточного року на строкову службу в армію буде призвано 5 тис. осіб замість планованих раніше 7,5 тис.

"Восени цього року відбудеться останній призов до Збройних сил України, буде призвано 5 тис. осіб. У першому кварталі поточного року ми планували, що буде призвано від 7,5 до 10 тис. осіб, але сьогодні динаміка така, що ми зменшуємо кількість строковиків", - сказав він на прес-конференції в Києві.

П. Лебедєв наголосив, що паралельно триває процес набору в армію контрактників і сьогодні українська армія укомплектована контрактниками на 58%. За його словами, цього року заплановано набрати в армію 7 тис. контрактників, у 2014 році - 4,8 тис. осіб, у 2015-2017 рр.. - по 4-5 тис.

Міністр нагадав , що після завершення реформи загальна чисельність української армії становитиме 122 тис. осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА