10:04 22.07.2013

Поліція Великобританії відпустила одного з підозрюваних у терактах біля мечетей - ЗМІ

3 хв читати
Поліція Великобританії відпустила одного з підозрюваних у терактах біля мечетей - ЗМІ

Поліція Уест-Мідленд (Великобританія) допитала і відпустила одного з двох українців, затриманих за підозрою в причетності до вибухів біля мечеті у Великобританії, повідомляє газета "Сегодня" у понеділок вранці.

Посилаючись на власні джерела, газета повідомляє, що один із затриманих - студент із Харкова, а другий - з Дніпропетровська. Батько студента з Дніпропетровська, викладач одного з вишів, сподівається, що його сина підозрюють помилково.

"Я шокований і сподіваюся, що це помилка. Син поїхав на стажування як програміст і одночасно мав зробити роботу з інженерної механіки в Британії", - розповів він виданню.

Газета "Вісті", у свою чергу, з посиланням на власні джерела повідомляє, що цього року 6-місячне стажування в бірмінгемському штабі Delcam, виграв випускник Харківського політехнічного інституту (ХПІ) Денис Н. "Ми тісно співпрацюємо з цією компанією, і багато наших студентів їздить до Британії стажуватися. Денис виграв конкурс і поїхав кілька місяців тому", - цитує газета ректора ХПІ Леоніда Товажнянського.

Водночас агентство наразі не має офіційного підтвердження того, що одного із затриманих українців відпустили після допиту.

Як повідомлялося, в п'ятницю на офіційному сайті поліції Вест-Мідленду була оприлюднена інформація про те, що "двоє українських чоловіків віком 22 і 25 років, яких заарештували минулої ночі в рамках розслідування вибухів біля мечетей у містах Тіптон і Уолсолл, залишаються під арештом" .

У суботу суд Вестмінстерського магістрату продовжив затримання двох чоловіків до семи днів для проведення слідчих дій.

Видання The Independent повідомило в суботу, що поліція в Бірмінгемі (столиця регіону Вест-Мідленд) допитала українців - стажистів компанії Delcam, затриманих за підозрою у скоєнні або причетності до скоєння вибухів біля мечетей у Великобританії.

Газета, посилаючись на керівника компанії Delcam (яка займається розробкою програмного забезпечення) Клайва Мартеля (Clive Martell), повідомляє, що один із затриманих проходив стажування вже протягом чотирьох місяців, другий - близько двох місяців. "Ці двоє чоловіків не були співробітниками компанії, вони стажувалися у нас. Вони були на півшляху курсу навчання, і ми розуміємо, що вони зустрілися, перебуваючи на стажуванні", - зазначив К. Мартель.

К.Мартель також розповів, що компанія приймає на стажування студентів з усієї Європи, а також співпрацює з низкою українських вишів.

Зовнішньополітичне відомство України наразі не підтвердило і не спростувало інформацію про те, що у Великобританії затримано громадян або вихідці з України.

Під час вибухів біля мечетей у Тіптон і Уолсоллі ніхто не постраждав, проте розслідуючи вибухи, поліція отримала повідомлення про можливе замінування мечеті в Вулверхемптоні. У самій мечеті нічого не знайшли, але залишки вибухівки були виявлені поблизу.

У суботу ввечері на офіційному сайті поліції Вест-Мідленду розміщено інформацію про те, що арешт одного з двох українців, затриманих за підозрою в причетності до вибухів біля мечеті у Великобританії, пов'язаний з убивством пенсіонера Мохаммеда Салема в Бірмінгемі.

75-річного пенсіонера Моххамеда Салема було вбито 29 квітня поточного року на шляху додому в Бірмінгемі після вечірньої молитви в мечеті, повідомляє видання Birmigham mail. Йому завдали чотири ножових поранення, після чого він помер у кількох метрах від свого будинку.

Водночас, як повідомляє газета "Комсомольская правда в Украине" з посиланням на помічника начальника поліції Маркуса Білла, підозрюваний у вбивстві перебуває в ізоляторі і частково зізнався у злочині.

"Ми маємо неспростовні докази його провини. Розслідування вбивства Мохаммеда Саліма наразі веде слідчий відділ Західного Мідленду, що займається і кримінальною справою про тероризм", - цитує видання М.Білла.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вночі та вранці обстріляли шість громад Сумської області

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 24 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила сім ракетних і 108 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація і ракетні війська завдали ударів по 18 районах скупчення сил противника

У Середземному морі на бойовому чергуванні три кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

ЗС України за добу ліквідували 1320 окупантів

Ворог обстріляв 14 населених пунктів Херсонської області, поранено четверо людей

За минулу добу окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Російський наступ уздовж кордону в напрямку Харкова має на меті відволікти і закріпити українські сили від інших районів на сході України

11 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА