15:38 23.04.2013

Радченко мав право призначити Артема Шевченка гендиректором ТВi - Княжицький

3 хв читати

Директор ТОВ "Медiа Iнфо" Олег Радченко мав право призначити генеральним директором телеканалу ТВi Артема Шевченка замiсть Наталiї Катеринчук, вважає екс-гендиректор ТВi, народний депутат Микола Княжицький.

"Деталей статуту я не пам'ятаю, тому що в нього вносили змiни пiсля того, як я звiльнився (у зв'язку з обранням народним депутатом на виборах 2012 року - IФ). Але судячи з того, що я читаю, якщо на 100% власником ТОВ "ТРК "ТелеРадiоСвiт" (ТВi) є ТОВ "Медiа Iнфо", а директором останнього Радченко, то Радченко має право змiнити в дочiрнiй компанiї керiвника. Це згiдно iз законом", - сказав М.Княжицький в iнтерв'ю агентству "Iнтерфакс-Україна" у вiвторок.

"Якщо каналом тепер управляє Артем Шевченко, то я переконаний, що з телеканалом буде все добре, тому що вiн чесний журналiст", - додав парламентар.

Ранiше у вiвторок прес-служба ТВi повiдомила, що новим гендиректором телеканалу ТВi став А.Шевченко, а новим iнвестором каналу став вiдомий американський бiзнесмен Олександр Альтман. Пiзнiше власник телеканалу ТВi Костянтин Кагаловський заявив про рейдерське захоплення каналу "за допомогою силових структур".

Як повiдомлялося, 11 квiтня 2013 року Нацрада iз телебачення i радiомовлення внесла змiни до лiцензiї ТВi, згiдно з якими ТОВ "Медiа Iнфо" (Київ) збiльшило свою частку в ТОВ "ТРК "ТелеРадiоСвiт" (Київ), що здiйснює супутникове мовлення (телебачення) пiд логотипом "ТВi", iз 43,6% до 100%.

Згiдно з документом, замiсть Миколи Княжицького (став народним депутатом у 2012 роцi) та Володимира Павлюка (перейшов на СТБ у 2011 роцi), що вийшли з редакцiйної ради, а також померлого наприкiнцi 2011 року Вацлава Гавела, до неї увiйшов ведучий каналу Олексiй Лiхман.

Станом на вересень минулого року спiввласниками ТВi, окрiм "Медiа Iнфо", були Seradgill Holdings Ltd (49%) i ТОВ "Мiжнародна медiа компанiя" (Київ) - 7,4%. За даними Нацради, частка Seradgill Holdings ранiше була ще вищою - 92,6%.

У свою чергу основним власником "Медiа Iнфо" на вересень минулого року була компанiя "Вiлкокс Венчерз Лтд".

ТВi тривалий час був об'єктом конфлiкту в українських i закордонних судах мiж компанiями, пов'язаними з бiзнесменами Костянтином Кагаловським i Володимиром Гусинським. Останнiй намагався повернути контроль над каналом або вкладенi iнвестицiї.

Однак ще в 2009 роцi М.Княжицький заявляв агентству "Iнтерфакс-Україна", що канал не належить нi В.Гусинському, нi К.Кагаловському. "Вiдносини iснують, але не можна сказати, що вони є власниками каналу", - зазначав тодi генеральний директор TBi, однак не назвав тодi всiх його кiнцевих власникiв.

У 2012 роцi, пiсля появи в складi власникiв ТВi ТОВ "Медiа Iнфо" на той час гендиректор каналу М.Княжицький пояснив виданню "Телекритика", що введення українських спiввласникiв пов'язано з виконанням норм закону про розмiщення полiтичної реклами, проте кiнцевий власник каналу залишився незмiнним - це К.Кагаловський.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА