11:21 22.03.2013

Захисник Тимошенко вважає абсурдною заяву про те, що екс-прем'єр затягує слідство у справі Щербаня

3 хв читати

Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко вважає абсурдною заяву про те, що вона затягує слідство у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня в 1996 р.

"На сьогодні говорити, що Тимошенко щось затягує - це абсурд, тому що якщо в Генеральної прокуратури два роки тому все (докази провини Ю.Тимошенко - ІФ) було, то що їм заважало завершити слідство? Але! В них немає нічого! Просто в них немає нічого! Це стало абсолютно очевидним після допитів перших свідків", - сказав С.Власенко кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна".

Він повідомив, що не має інформації про те, чи робилися якісь спроби провести слідчі дії з Ю.Тимошенко у справі Є.Щербаня.

"Мені про це нічого не відомо. Але питання не в тому, допитають вони її чи не допитають, в цій ситуації давати пояснення - це її право. Вона готова давати пояснення після одужання. Але ж вони кричали, що й без цього в них усе є. Вони казали, що зібрали неспростовні докази її провини. Тут логіки немає в конструкції Генеральної прокуратури. Два роки тому Кузьмін заявляв, що в нього все є. Рік тому Кузьмін заявляв, що в нього все є. У січні Пшонка взагалі заявив, що "ми слідство завершили, в нас усе є". А тепер їм чогось бракує", - сказав С.Власенко.

Як повідомлялося, раніше начальник Головного управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури Андрій Курись в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив, що 15 березня було ухвалено постанову про продовження термінів розслідування у кримінальному провадженні у справі Є.Щербаня.

За його словами, серед низки причин для продовження термінів розслідування основною є позиція Ю.Тимошенко, яка проявляється в затягуванні слідства. "Розумієте, Ю.Тимошенко досі так і не надала своїх свідчень у справі. Незважаючи на наші спроби, цього так і не відбулося. Це її право, а не обов'язок, від якого вона начебто і не відмовляється, проте постійно знаходить причини, щоб уникнути спілкування зі слідством. Це одна з головних причин, чому справу ще не передано до суду", - пояснив А.Курись.

Члена виконкому Ліберальної партії, депутата Верховної Ради Є.Щербаня розстріляли 3 листопада 1996 року в аеропорту Донецька після прибуття з Москви. Злочинці зникли з місця події на автомобілі. Є.Щербань, його дружина і механік померли внаслідок поранень. Бортінженер літака помер у лікарні від вогнепального поранення в шию. Правоохоронні органи виключили політичну версію вбивства і як основну розробляли кримінальну.

У квітні 2003 року Апеляційний суд Луганської області засудив до довічного ув'язнення вбивцю депутата Вадима Болотських.

Син Є.Щербаня, депутат Донецької облради Руслан Щербань 4 квітня 2012 р. заявив, що передав Генпрокуратурі документи про можливу причетність екс-прем'єрів Ю.Тимошенко і Павла Лазаренка до вбивства його батька.

18 січня 2013 р. генпрокурор Віктор Пшонка заявив про завершення розслідування кримінальної справи щодо вбивства Є.Щербаня, Ю.Тимошенко вручено повідомлення в підозрі її в організації спільно з П.Лазаренком умисного вбивства з корисливих мотивів. Санкція статті, за якою їй вручено повідомлення, передбачає довічне ув'язнення. За даними В.Пшонки, Ю.Тимошенко і П.Лазаренко заплатили за вбивство Є.Щербаня $2,8 млн.

Ю.Тимошенко та П.Лазаренко категорично спростовують свою причетність до вбивства.

У лютому-березні 2013 р. у суді на стадії досудового слідства у справі Є.Щербаня допитали трьох свідків обвинувачення і одного свідка захисту. Ю.Тимошенко на допитах не була присутня, хоча її захист неодноразово заявляв про бажання екс-прем'єра особисто брати участь у цих допитах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА