09:08 16.05.2012

У Криму вшанують жертв депортації

2 хв читати
У Криму вшанують жертв депортації

У Криму відбуваються заходи, приурочені до Дня пам'яті жертв депортації, який в автономії шанують 18 травня.

Відповідно до плану заходів на офіційному сайті меджлісу кримськотатарського народу, 16 травня в Сімферопольському Будинку художника відкриється виставка художників з числа депортованих кримських татар і осіб інших національностей "Умют" ("Надія"), приурочена до 68-ї річниці депортації з Криму.

Також сьогодні в Кримськотатарському академічному музично-драматичному театрі відбудеться показ літературно-художньої постановки (композиції) "Сенмеген йилдизлар", присвяченій пам'яті жертв депортації.

17 травня в Сімферополі відбудуться церемонії покладання квітів керівництвом Криму, столиці автономії та представників громадськості до пам'ятного знаку в сквері на бульварі Леніна біля Сімферопольського залізничного вокзалу, до меморіалу пам'яті жертв депортації в парку "Салгірка" і до архітектурного комплексу "Відродження" на території Кримського інженерно-педагогічного університету.

Також цього дня у фойє Кримського академічного українського музичного театру відкриються виставка творчих робіт молодих художників і фотодокументальна виставка "Забуттю не підлягає", присвячені пам'яті жертв депортації.

Потім в театрі відбудеться жалобне зібрання, приурочене Дню пам'яті жертв депортації з Криму.

Увечері о 20:00 на площі Леніна в Сімферополі відбудеться молодіжна акція "Запали вогонь у своєму серці", під час якої учасники викладуть зі свічок зображення кримського півострова.

18 травня з 10:30 до 11:45 у Сімферополі у п'яти місцях збору учасників траурних заходів відбудуться траурні мітинги: біля пам'ятного знака в сквері на бульварі Леніна біля залізничного вокзалу, біля меморіалу пам'яті жертв депортації в парку "Салгірка", на автостанції "Західна", на проспекті Перемоги, 128, на нижньому плато масиву Маршала Жукова.

Потім о 12:00 відбудеться міжнародна акція "Хвилина скорботи і Єдності". О 12:05 на вулицях столиці АРК розпочнеться хода п'яти колон учасників заходів до центру Сімферополя, де о 13:00 на площі Леніна відбудеться Всекримський жалобний мітинг, присвячений пам'яті жертв депортації з Криму.

Цього дня жалобні мітинги відбудуться у всіх містах та районних центрах автономії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

Депутат Європарламенту фон Крамон: Україні потрібно включити опозицію у виконавчі органи влади

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА