11:30 30.03.2021

Податкові амністії часто шкодять стягненню податків у довгостроковій перспективі – голова представництва МВФ в Україні

2 хв читати
Податкові амністії часто шкодять стягненню податків у довгостроковій перспективі – голова представництва МВФ в Україні

Міжнародний валютний фонд (МВФ) скептично ставиться до ідеї податкових амністій загалом, оскільки в довгостроковій перспективі вони шкодять стягненню податків, повідомив голова представництва МВФ в Україні Йоста Люнгман в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Хоча пільгові податкові ставки для певних груп платників податків, очевидно, сприйматимуться з радістю тими, хто платитиме менше податків, це не обов'язково означає, що це належна політика. Ми скептично ставимося до податкових амністій загалом", - сказав Люнгман.

"Податкові амністії часто шкодять стягненню податків у довгостроковій перспективі, оскільки вони демотивують громадян платити податки, створюючи надію на ще одну амністію в майбутньому", - додав він.

Як наголосив голова представництва Фонду в Україні, ключовою метою МВФ є відновлення стійкої фіскальної політики, що потребуватиме обмеження витрат і збереження рівня доходів на нинішньому рівні.

"Але якщо здійснюється податкова амністія, державні службовці та їхні найближчі родичі і пов'язані особи не мають підпадати під її дію. Також надзвичайно важливо не дозволити використання амністії як засобу відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом і корупцією, й уникнути зловживань, які надали амністію доходам від злочинної діяльності", - зазначив Йоста Люнгман.

Як повідомлялося, президент Володимир Зеленський зареєстрував у парламенті пакет законопроектів про податкову амністію (законопроекти №№5153-5156). Вони пропонують сплату збору з грошової вартості задекларованих активів за такими ставками: 5% - загальна ставка, 9% - щодо активів, розміщених за кордоном, 2,5% - за ОВДП, придбаними з 1 січня 2021 року до 20 червня 2022 року до подання декларації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА