13:43 29.04.2019

Прокачування "чистої" нафти нафтопроводом "Дружба" не розпочалося - "Білнафтохім"

2 хв читати
Прокачування "чистої" нафти нафтопроводом "Дружба" не розпочалося - "Білнафтохім"

Чиста нафта "Дружбою" в Білорусь ще не надійшла, переговори тривають у Москві, заявляють у концерні "Білнафтохім".

"Наразі в трубопроводі на білоруській території, як і раніше перебуває нафта з перевищенням нормативу вмісту хлорорганіки. Прокачування чистої нафти "Дружбою" не почалося", - повідомили агентству "Інтерфакс-Захід" в прес-службі концерну "Білнафтохім ".

У концерні наголошують, що ВАТ "Гомельтранснафта Дружба" (південна гілка "Дружби") і "Полоцктранснафта Дружба" (північна гілка) "вжили всіх технічних заходів для якнайшвидшого отримання чистої нафти з російського пункту відпуску Унеча". Між тим, "чиста нафта нафтопроводом "Дружба" в Білорусь ще не надійшла", - констатував представник концерну. У зв'язку з цим білоруські НПЗ продовжують роботу на зниженому завантаженні.

У прес-службі також повідомили, що "сьогодні в Москві на базі Міненерго Росії продовжаться переговори з російською стороною". Білоруську делегацію очолює заступник голови концерну "Білнафтохім" Володимир Сизов, до її складу входять керівники білоруських НПЗ - ВАТ "Нафтан" і ВАТ "Мозирський НПЗ". З російського боку в переговорах візьмуть участь компанії-постачальники нафти в республіку.

Проблеми з якістю російської нафти концерн "Білнафтохім" зафіксував увечері 19 квітня. За даними концерну, вміст хлорорганічних сполук у що надходить нафтопроводом "Гомельтранснафта Дружба" нафти Urals перевищував "в десятки разів граничні значення за стандартом".

У зв'язку з цим обидва білоруських НПЗ - ВАТ "Мозирський НПЗ" (Гомельська область) і ВАТ "Нафтан" (Вітебська область) повідомили про загрозу пошкодження обладнання і майже на 50% скоротили обсяги нафтопереробки.

Міненерго Росії підтвердило факт забруднення російської нафти діхлоретаном - токсичною речовиною, що використовується як розчинник жирів і парафінів і має сильні корозійні властивості.

Білорусь із 23 квітня вимушено призупинила експорт світлих нафтопродуктів в Україну, в Польщу і країни Балтії через надходження неякісної російської нафти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА