15:59 27.12.2018

Київ отримає від міжнародних донорів $100 млн на модернізацію теплоенергетичного комплексу

2 хв читати
Київ отримає від міжнародних донорів $100 млн на модернізацію теплоенергетичного комплексу

Міський голова Києва Віталій Кличко, КП "Київтеплоенерго" і міжнародні партнери - USAID, Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) та IFC - підписали Меморандум про розвиток теплоенергетичного комплексу (ПЕК), у рамках якого Київ отримає $100 млн.

Як повідомила прес-служба КМДА в четвер, документ передбачає міжнародну співпрацю з модернізації та розвитку ПЕК столиці.

Згідно з повідомленням, у рамках меморандуму планується напрацювати проміжний фінансовий пакет - $100 млн, який забезпечить першочергові роботи з модернізації.

"Київ закладає фундамент міжнародного співробітництва в модернізації та розвитку теплоенергетичного комплексу міста. Ми формуємо план перетворення "Київтеплоенерго" на компанію європейського рівня, яка надаватиме послуги високої якості", - наведено в повідомленні слова міського голови В.Кличка.

Він наголосив, що місто готове до подолання можливих ризиків і перешкод, враховуючи недосконалість чинного законодавства та складну ситуацію у сфері теплоенергетики країни.

Директор офісу економічного зростання USAID Фархад Гауссі зазначив, що США активно підтримують створення належного рівня енергобезпеки Києва.

"Ми активно співпрацюємо з українською столицею. Для міста буде дуже непросто здійснити модернізацію теплоенергетичного комплексу. Але завдяки команді, що ви зібрали, нам вдасться його трансформувати", - додав він.

Як повідомлялося, у рамках меморандуму планується також оптимізувати організаційну та управлінську структури "Київтеплоенерго", а також створити наглядову раду, яка забезпечить прозорість діяльності підприємства та підготує його до залучення приватних інвестицій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Час обмеження потужності енергопостачання для промисловості збільшився більш ніж удвічі

Сольський підбив підсумки за основними напрямами фінансування агросектору у 2022-2024 роках

"Епіцентр" фіксує зростання попиту на зарядні станції в 4,5 раза і готовий до можливого стрибка запитів на генератори

Дефіцит е/е значний протягом майже всієї доби, за винятком годин активної роботи ВДЕ - "Укренерго"

"Нафтогаз" готовий надати свою інфраструктуру для оперативного підключення газової генерації е/е і забезпечити її газом - СЕО

Харків'яни та жителі області отримають збільшену субсидію та пільгу на електроенергію в неопалювальний сезон

НБУ у середу послабив курс гривні на 9 коп.

Велика Британія збільшить свій внесок у Фонд підтримки енергетики на £20 млн

Україна увійде наступного опалювального сезону з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб. м – голова Нафтогазу

Шмигаль доручив затвердити графіки ремонтів енергооб'єктів і кроки щодо посилення їх захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА